DP: referenduma finansējums varētu būt nācis no Krievijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pastāv aizdomas, ka starp referenduma finansētājiem varētu būt ar Krieviju saistīti avoti, svētdien intervijā LTV raidījumam «De facto» atzina Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks. Arī premjers Valdis Dombrovskis svētdien radījumam «Nekā personīga» atzina, ka viņam esot informācija par patiesajiem referenduma iniciētājiem.

Referenduma rīkotājiem cieša saikne ar SC un PCTVL

Viņš šo referendumu vērtēja kontekstā ar Krievijas izvērsto tautiešu politiku, kas ir šīs valsts ārlietu resora izmantots instruments.

DP priekšnieks arī atzina, ka referenduma rīkotājiem ir cieša saikne ar politisko opozīciju - «Saskaņas centru» (SC) un «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» (PCTVL), bet ne Vladimirs Lindermans, ne Jevgeņijs Osipovs nav reālie referenduma vadītāji.

«Patiesībā gan Lindermans, gan Osipovs ir izpildītāji, tie reālie vadītāji ir sabiedrībai ir mazpazīstami cilvēki.

Viens no tiem ir Aleksandrs Gapoņenko, kas ir izveidojis šīs biedrības [«Dzimtās valodas»] atbalsta komiteju, un šajā komitejā notiek šis koordinēšanas un vadīšanas darbs. Un šiem cilvēkiem ir cieša saikne ar mūsu politisko opozīciju - «Saskaņas centru» un «PCTVL»», atklāja Reiniks.

Gaida, kad «Dzimtā valoda» iesniegs pārskatu

Kā sacīja Reiniks, tagad DP gaida 31.martu, kad referenduma iniciatoram - biedrībai «Dzimtā valoda» - jāiesniedz gada pārskats.

«Tad mums noteikti radīsies jautājumi,» sacīja Reiniks.

DP arī pēc referenduma turpinās aktīvi novērot tautas nobalsošanas par krievu valodu kā otro valsts valodu iniciatora Vladimira Lindermana aktivitātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu