VARAM reorganizācija ieilgusi, sola pabeigt maijā (29)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETS

Lai arī sākotnēji Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) reorganizāciju bija iecerēts pabeigt aprīļa sākumā, process ir ieildzis, un darbinieku izvērtēšanu plānots pabeigt līdz maijam, pastāstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža padomniece Inese Auniņa.

«Tas [iepriekšējais reorganizācijas pabeigšanas termiņš] bija plānots sākotnēji, taču izvērtēšana un parējie darbi nenotiek tik ātri,» paskaidroja Auniņa. Viņa uzsvēra, ka reorganizācija notiks, nepieciešamās darbības veicot pakāpeniski.

Viņa arī atgādināja, ka darbinieku skaita samazināšana nav reorganizācijas mērķis – galvenais uzdevums ir radīt ministrijas nozaru politikai atbilstošu struktūru. Pašlaik ministrijā plānots likvidēt sešas štata vietas.

Tāpat reorganizācijas ietvaros pagājušajā nedēļā noslēdzies izsludinātais konkurss uz valsts sekretāra vietnieka amatu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) jautājumos, bet šonedēļ notikušas klātienes pārrunas ar iespējamajiem kandidātiem.

Ministra padomniece informēja, ka uz valsts sekretāra vietnieka amatu IKT jautājumos bija pieteikušies deviņi kandidāti un no tiem četri tika atlasīti uz pārrunām klātienē. Auniņa nevēlējās pagaidām atklāt, kad varētu tikt pasludināts konkursa uzvarētājs.

Līdz šim ministrijā nebija valsts sekretāra vietnieka amata IKT jautājumos.

Jau vēstīts, ka VARAM pirms mēneša paziņoja par reorganizācijas sākšanu, kas paredz arī vairāku departamentu un nodaļu apvienošanu un vadītāju skaita samazināšanu.

Ar ministra rīkojumu izveidota ministrijas strukturālo reformu darba grupa, kas tuvākajā laikā īstenos VARAM darbības optimizēšanas praktiskos un juridiskos aspektus. Sākotnēji reorganizāciju bija plānots pabeigt līdz 2.aprīlim.

Tāpat ministrija izsludinājusi konkursu uz valsts sekretāra vietnieku amatiem vides aizsardzības, reģionālās attīstības un attīstības instrumentu jautājumos. Tādējādi atklātā konkursā tiks meklēti visi četri valsts sekretāra vietnieki, kuru amati izveidoti vai pārkārtoti VARAM reorganizācijas laikā.

Saskaņā ar «Latvijas Vēstnesī» publicēto informāciju VARAM valsts sekretāra vietnieku amata pretendentiem ministrijā jāiesniedz dokumenti 20 dienu laikā pēc sludinājuma publicēšanas.

Pretendentiem uz valsts sekretāra vietnieka amatu vides aizsardzības jautājumos prasītas zināšanas un darba pieredze vides aizsardzības, dabas aizsardzības vai klimata politikas jomā, pieredze politikas plānošanas dokumentu un citu normatīvo aktu projektu izstrādāšanā un zināšanas par ES nosacījumiem vides aizsardzības, dabas aizsardzības un klimata politikas jomā.

Valsts sekretāra vietnieka reģionālās attīstības jautājumos amata pretendentiem jābūt profesionālajām prasmēm un darba pieredzei pašvaldību attīstības un uzraudzības, telpiskās plānošanas vai reģionālās politikas jomā, zināšanām par telpiskās plānošanas, zemes politikas, ainavu politikas, reģionālās politikas, kā arī pašvaldību attīstības un uzraudzības politikas jautājumiem, kā arī pašvaldību finanšu sistēmu.

Savukārt pretendentiem uz valsts sekretāra vietnieka amatu attīstības instrumentu jautājumos būs jāuzrāda profesionālās prasmes un pieredze darbā ar finanšu instrumentiem, pieredze investīciju projektu izstrādē un to finanšu ekonomiskās efektivitātes novērtēšanā, pieredze stratēģisko dokumentu, likumu un citu normatīvo aktu projektu izstrādāšanā, projektu vadībā un darbā ar ES fondu programmām.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu