Saeimas deputāti Baltkrievijā par Lukašenko naudu spēlē hokeju (191)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saskaņas centra un Nacionālās apvienības deputāti šajā nedēļas nogalē pēc īpaša Baltkrievijas uzaicinājuma bija devušies uz Minsku, kur piedalījās hokeja spēlē pret autoritāro un cilvēktiesību pārkāpumos apsūdzēto prezidentu Aleksandru Lukašenko un viņa komandu, raksta žurnāla «Ir» interneta vietne.

No Saeimas «draudzības hokeja spēlē» Baltkrievijā piedalījās Saskaņas centra Saeimas deputāts Artūrs Rubiks, Nacionālās apvienības deputāti Imants Parādnieks un Romāns Naudiņš, kā arī pie frakcijām nepiederošais deputāts Viktors Valainis. Tāpat Minskā viesojās Artūra Rubika partijas biedrs Raimonds Rubiks.

Kā Baltkrievijā tradicionāli ierasts, pasākums ar prezidenta piedalīšanos aktīvi atspoguļots valsts medijos un izmantots propagandas nolūkos. Ziņu pārraidēs tika uzsvērts, ka prezidenta komanda spēlē pret latviešu parlamentāriešiem.

Artūrs Rubiks, kurš vizīti uz Baltkrieviju organizēja no Latvijas puses, paudis viedokli, ka šī «sportošana» nebija jāsaskaņo, jo tā bijusi «sportiska organizācija», pie tam deputāti no darba brīvajā laikā varot «darīt, ko vēlas».

Rubiks arī atzina, ka visus brauciena izdevumus segusi Baltkrievija.

Savukārt Nacionālās apvienības deputāts Romāns Naudiņš atbildē uz Ir.lv jautājumu par to, kāpēc Saeimas deputātiem jāspēlē hokejs ar diktatoriskas valsts prezidenta komandu, pauda neizpratni par šādu formulējumu. «Kāpēc Lukašenko ir diktators? Baltkrievija ir demokrātiska valsts, kuras vadībā ir prezidents Lukašenko. Mēs sākam tradīciju veidot draudzības spēles ar mūsu kaimiņu.»

Jāpiebilst, ka Latvijas parlamentārieši Lukašenko komandai piekāpās, zaudējot ar 5:6.

Komentāri (191)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu