Premjers lēmumu par Bordānu varētu paziņot nedēļas beigās (49)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) savu lēmumu saistībā ar tieslietu ministra Jāņa Bordāna palikšanu vai nepalikšanu amatā varētu paziņot tikai nedēļas beigās, sacīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Lai gan šodien ir paredzēta iknedēļas Koalīcijas partneru sadarbības padomes sēde, šodien nekādi paziņojumi saistībā ar Bordāna turpmāko likteni ministra amatā nav gaidāmi. Visticamāk, šodien tikai tiks uzklausīts nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»- «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK viedoklis.

Savukārt savu lēmumu premjers varētu paziņot nedēļas beigās, kad atgriezīsies Rīgā. Premjers otrdien, 12.novembrī, dosies uz Franciju, lai piedalītos Francijas prezidenta Fransuā Olanda rīkotajā Eiropas Savienības līderu sanāksmē par jauniešu nodarbinātības veicināšanu Eiropā.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK 1.novembrī vērsās pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V), informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu, jo partijas «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) 1.novembra valdes sēdē tika pieņemts lēmums izslēgt Bordānu no partijas.

Nacionālai apvienībai prasot atsaukt Bordānu, viņam pašam būtu jāpiekrīt to darīt, vai arī Dombrovskim būtu formāli jāpieprasa viņa demisija. Tomēr Bordāns pagaidām neplāno iesniegt demisijas rakstu. Arī vairāki «Vienotības» politiķi pozitīvi vērtē tieslietu ministra darbu, līdz ar to premjers tuvākajā laikā varētu arī nepieprasīt Bordāna demisiju. Nacionālā apvienība arī neplāno rosināt Saeimas balsojumu par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu