Nogrimušā Lielvārdes kuģīša īpašnieku administratīvi nesodīs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas Reģionālā vides pārvalde (RVP) neplāno sākt administratīvo lietvedību pret izklaides kuģīša «Līgo» īpašnieku.

Dienests norāda, ka kuģīša daļēja nogrimšana vērtējama kā neparedzēts negadījums, kas radies dažādu apstākļu sakritības rezultātā.

Pēc kuģīša īpašnieka un atpūtnieku mutiski sniegtās informācijas VVD Lielrīgas inspektoriem notikuma vietā 20. aprīlī, Daugavas upē novērotas ūdens līmeņa svārstības, kas radušās Daugavas HES kaskādes ūdens līmeņa regulēšanas procesā. Kā apgalvo kuģīša «Līgo» īpašnieks, upē naktī pazeminājās ūdens līmenis, tā rezultātā kuģīša priekšgals uzsēdās krasta sēklim, un kuģīša aizmugures daļa sāka grimt.

Ūdens līmenis Ķeguma HES pēc kompānijas «Latvenergo» VVD sniegtajiem datiem atbilst Lielrīgas RVP Ūdens resursu lietošanas atļaujā izvirzītajiem nosacījumiem.

Tajā pašā laikā tiek uzsvērt, ka ūdens svārstības neatbrīvo kuģīša īpašnieku no radušos seku novēršanas un likvidēšanas - HES ūdenskrātuves tuvumā dzīvojošajiem iedzīvotājiem jārēķinās ar ūdens līmeņa svārstībām.

Jau ziņots, ka 20.aprīlī VVD Lielrīgas RVP saņēma ziņu, ka Lielvārdē, Daugavas upes piestātnē daļēji nogrimis kuģīti «Līgo», izraisot naftas produktu noplūdi Daugavas upē. Naftas produktu noplūde sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) likvidēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu