Lai turpinātu pedagogu piesaisti, turpinās pilnveidot skolotāju studijas (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lai sekmētu pedagogu motivāciju un gados jaunu pedagogu piesaisti, tiks turpināts pārskatīt un pilnveidot pedagogu studiju, profesionālās kvalifikācijas un pedagogu profesionālās kompetences paaugstināšanas kvalitātes prasības, aģentūrai BNS pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Plānots izstrādāt jaunu pedagogu profesijas standartu, vienlaikus turpinot ieviest pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas sistēmu, nodrošinot diferencētu darba samaksu atbilstoši iegūtajai kvalitātes pakāpei.

2014.gadā ir piešķirti 1 403 817 eiro pedagogu profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanai, kas dos iespēju iegūt papildu nepieciešamo profesionālo kvalifikāciju vairāku priekšmetu mācīšanai pedagogiem, kuriem tas nepieciešams.

Tāpat, pamatojoties uz īstenotā projekta «Eiropas programmas īstenošana pieaugušo izglītības jomā» rezultātā izveidotā pieaugušo izglītības modeļa, Izglītības un zinātnes ministrija turpinās pilnveidot, gan normatīvā akta prasību, gan finanšu nodrošinājuma ziņā, atbalsta sistēmu pieaugušo izglītībai.

Ministrijas ieskatā svarīgi ir nodrošināt mūžizglītības pieejamību pēc iespējas tuvāk indivīda dzīves vietai un nodrošinot darba tirgus vajadzības reģionālajai attīstībai.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu