Jaunajā mācību gadā prioritāte būs bērnu drošība un tehniskā aprīkojuma iegāde

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jaunajā mācību gadā izglītības iestādēs turpinās pastiprināti uzraudzīt izglītojamo drošību, kā arī meklēs risinājumus jauna tehniskā aprīkojuma nodrošināšanai, jo tas ir ārkārtīgi nepieciešams, šodien noskaidrots Rīgas pašvaldības un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvju, kā arī izglītības iestāžu vadītāju kopsapulcē kultūras pilī «Ziemeļblāzma».

Pedagogi atzina, ka izglītojamo drošībai vienmēr jābūt vienam no primārajiem jautājumiem, piebilstot, ka šis jautājums pilsētā patlaban ir labā līmenī. Savukārt problēma, kas pašlaik būtiski satrauc izglītības iestāžu vadību, ir laba tehniskā aprīkojuma, galvenokārt jaunu datoru nepieciešamība.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzrunā skaidroja, ka ir informēts par moderna tehniskā aprīkojuma trūkumu izglītības iestādēs, sakot, ka šo problēmu mēģinās atrisināt trīs turpmāko gadu laikā.

Daļa pedagogu arī atzina, ka pašvaldība daudz darījusi iestāžu infrastruktūras uzlabošanā un attīstībā.

«Ir jau daudz darīts fiziskās vides uzlabošanā, bet tas ir jāturpina. Arī drošība ir sakārtota, bet jautājumi jāakcentē, lai katrā iestādē būtu veikts viss nepieciešamais,» savu viedokli pauda Rīgas sanatorijas internātpamatskolas direktore Anita Stukāne.

«Tehniskais aprīkojums - datori ir prioritāte. Arī pedagogu kabinetos tie jau ir novecojuši,» skaidroja Rīgas 84.vidusskolas direktore Vineta Misgirda.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (GKR) pašvaldības izglītības iestāžu galvas aicināja nopietni pievērsties nepieciešamajiem izglītojamo drošības pasākumiem.

«Mēs bieži saņemam zvanus no audzēkņu vecākiem, kuri sūdzas, ka bērns nevēlas iet uz skolu, jo viņam ir bail,» skaidroja Aldermane.

Arī Izglītības kvalitātes valsts dienesta pārstāvis Maksims Platonovs atzina, ka vairāk nekā 450 iesniegumos, kas saņemti šā gada pirmajā pusē, minētie problēmjautājumi skāruši tieši izglītojamo drošību, tādēļ to turpinās pastiprināti uzraudzīt.

Platonovs arī atzina, ka, pēc dienesta novērojumiem, atsevišķu izglītības iestāžu iekšējās kārtības noteikumos nav skaidri formulēts, kā jārīkojas gadījumos, kad notikusi izglītojamā morāla vai fiziska vardarbība. Tāpat viņš minēja, ka turpmāk izglītības iestāžu darba devējiem, pieņemot darbā noteiktu personu, ne retāk kā reizi gadā būs jāpārbauda šīs personas sodāmība jeb atbilstība Bērnu tiesību aizsardzības likumam.

Paredzēts arī nodrošināt informatīvos kursus par bērnu tiesību aizsardzību, kā arī līdz ar nākamā gada sākumu plānots sākt sodīto pedagogu atbilstības darbam ar skolēniem izvērtēšanas pasākumus.

Kā ziņots, pastiprinātus drošības pasākumus sagatavojusi arī Pašvaldības policija.

Jauno mācību gadu Rīgā sāks pavisam 150 pirmsskolas un 117 skolas. Savas gaitas pirmsskolās septembrī sāks 6690 audzēkņi, kas ir par 140 vairāk nekā pērn. Kopējais skolēnu skaits Rīgā, salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad ir pieaudzis par 379, kopā sasniedzot 65 270.

Aktuālajiem izglītības iestāžu infrastruktūras būvniecības un uzlabošanas darbiem pilsētā Rīgas dome pavisam atvēlējusi 130 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu