Arī Straujuma atzīst, ka Ukrainā notiekošais ir karš (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) atzīst, ka tas, kas pašreiz notiek Ukrainā, ir karš.

«Tas, kas tur notiek, ir karš. Kā gan to citādāk nosaukt? Cilvēki tur iet bojā,»

intervijā «Radio Baltkom» šodien teica Straujuma.

Viņa pauda, ka nav pieļaujams, ka 21. gadsimtā viena valsts vienkārši paņem sev gabalu no citas valsts, un netiks attaisnots, ja Krievija paņems vēl kādu citu Ukrainas apgabalu.

Viņa arī noraida izteikumus, ka NATO publiskotie uzņēmumi par Krievijas tanku ieiešanu Ukrainas teritorijā ir falsifikācija. Viņai neesot pamata tam ticēt. Savukārt absurda esot informācija, ka ar tankiem pārvietojas karavīri, kas ir atvaļinājumā. «Tanki nav privātās automašīnas,» noteica valdības vadītāja.

Straujuma arī neizprot, kāpēc Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas pēdējā laikā arvien biežāk ir manāmas Latvijas gaisa telpas tuvumā. Viņu nepamet sajūta, ka tā ir spēka izrādīšana. Tomēr, viņasprāt, nav lielas ticamības, ka Krievija varētu ar Latviju rīkoties līdzīgi kā Ukrainas gadījumā. Cits scenārijs varētu attīstīties, ja Latvija nebūtu NATO un Eiropas Savienības dalībvalsts.

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēka regulārās armijas daļas trešdien sagrābušas Novoazovskas pilsētu Ukrainas Azovas jūras piekrastē, iepriekš ziņoja Kijevas amatpersonas.

Krievijas karaspēka iebrukums Ukrainā ir noticis un turpinās vairākos virzienos, trešdien vakarā telekanāla «Espreso.TV» ēterā paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra Arsēnija Avakova padomnieks Zorjans Škirjaks.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu