Skolēni no visas Latvijas sacentīsies pirmās palīdzības sniegšanā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Ādažu militārajā bāzē un tai pieguļošā teritorijā Ādažu novadā, Kadagā, notiks pirmās palīdzības sniegšanas sacensības skolēniem, informēja Latvijas Sarkanajā Krustā (LSK).

Sacensības LSK rīko sadarbībā ar Nacionālo Bruņoto spēku Sauszemes spēku Kājnieku brigādi. Līdzīgas mācības Latvijā norisinājušās jau 17 reizes.

Sacensību sākums paredzēts plkst.12. Tajās piedalīsies desmit Latvijas pilsētu un novadu skolu audzēkņu komandas, kas apmācītas pirmās palīdzības sniegšanā un 2013./2014.mācību gadā uzvarējušas vietējā mēroga sacensībās.

Sacensību mērķis ir pilnveidot skolēnu zināšanas par pirmās palīdzības būtību un ļaut pārbaudīt savas palīdzības sniegšanas prasmes īstenībai pietuvinātās situācijās, lai skolēni ar drosmi palīdzētu cietušajiem dzīvībai un veselībai kritiskās situācijās.

Darbība sacensībās risināsies piecos praktiskajos posmos, kuros tiks attēlotas dažādas traumas, piemēram, mugurkaula, vēdera, roku un kāju traumas.

Galvenā tiesneša uzdevumus pasākumā pildīs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta galvenais speciālists pirmās palīdzības jautājumos Haralds Lučkovskis.

Sacensību dalībniekiem arī būs iespēja iepazīties Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Kājnieku brigādes darbību, kas ikdienā sastopas ar pirmās palīdzības sniegšanu cietušajiem un saslimušajiem dzīvībai kritiskās situācijās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu