Vēlēšanu dienā Drošības policija strādās pastiprinātā režīmā (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas vēlēšanu dienā, 4.oktobrī, Drošības policija (DP) strādās pastiprinātā režīmā. Šāds lēmums pieņemts, lai, atbilstoši kompetencei, nodrošinātu Satversmē un citos normatīvajos aktos noteikto vēlēšanu norises principu ievērošanu.

DP norāda, ka par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus un tikt ievēlētai, lietojot vardarbību, viltu, draudus, uzpirkšanu vai citā prettiesiskā veidā ir paredzēta kriminālatbildība. Tāpat Krimināllikumā noteikta atbildība par apzinātu balsu nepareizu saskaitīšanu, kā arī par apzinātu aizklātas balsošanas pārkāpšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona vai vēlēšanu komisijas loceklis.

Savukārt iedzīvotāji tiek aicināti ziņot par gadījumiem, kad personai ir solīts samaksāt par viņas balsi, piesolīti citi materiāli un nemateriāli labumi par viņas balsi vai citā veidā ietekmēta viņa brīvā izvēle. Vienlaikus DP aicina informēt arī par gadījumiem, kad pastāv aizdomas par velēšanu komisijas locekļa iespējamām pretlikumīgām darbībām, piemērām, apzināti nepareizu balsu saskaitīšanu par labu kādai partijai vai deputātu kandidātam.

Tālrunis pa kuru DP aicina zvanīt nelikumību novērošanas gadījumā: 67208964.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu