Izsludina konkursu «Erasmus+» projektu pieteikumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) izsludina 2015.gada projektu pieteikumu konkursu Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta atbalsta programmā «Erasmus+», aģentūru LETA informēja VIAA sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Kapustinska.

Konkursā var piedalīties organizācijas, kas darbojas izglītības, mācību, jaunatnes vai sporta jomā.

Šis ir jau otrais konkurss, savukārt pirmajam konkursam saņemti un izvērtēti 355 projekti, no kuriem 137 apstiprināti finansēšanai, un sākta to īstenošana.

Projektu pieteikumu konkursā īpaši tiek gaidītas iestādes, kas līdz šim nav īstenojušas starptautiskus izglītības projektus. VIAA direktore Dita Traidās uzsver, ka nākamajos programmas gados pieejamais finansējums tikai palielināsies, tāpēc kuplināt finansējuma saņēmēju loku būs svarīgi arī turpmāk. Tiek gaidīti arī augstākās izglītības iestāžu projektu pieteikumi starptautiskās mobilitātes aktivitātē «Erasmus+» partnervalstīs 10 pasaules reģionos, kur konkurss šogad tiek izsludināts pirmo reizi.

Jaunajā konkursā pretendenti - juridiskas personas - var iesniegt projektu pieteikumus finansējuma saņemšanai, iepriekš iepazīstoties ar «Erasmus+» 2015.gada konkursa vadlīnijām.

Projektu pieteikumus varēs iesniegt tikai elektroniski. Aizpildīta veidlapa ir jānosūta tiešsaistē atbilstoši projekta pieteikuma veidlapā un veidlapu aizpildīšanas vadlīnijās minētajai informācijai.

Personu mobilitātes izglītības un mācību jomā, tostarp starptautiskās studentu un personāla mobilitātes, un «Erasmus Mundus» kopīgo maģistra programmu īstenošanas pieteikumus var iesniegt līdz 2015.gada 4.martam.

Savukārt projektus stratēģiskās partnerības izglītības un mācību jomā var iesniegt līdz 2015.gada 30.aprīlim, zināšanu apvienības, nozaru prasmju apvienības - 2015.gada 26.februārim, bet kapacitātes stiprināšanai augstākajā izglītībā partnervalstīs - 2015.gada 10.februārim.

«Jean Monnet» darbības projektus var iesniegt līdz 2015.gada 26.februārim.

VIAA atbilstoši kompetencei (skolu, profesionālās, pieaugušo, augstākās izglītības un mācību jomā) organizēs seminārus par projektu pieteikumu sagatavošanu, iesniegšanu un vērtēšanas kārtību.

Programmā «Erasmus+» apvienotas līdzšinējās ES programmas, aptverot visas izglītības jomas - mūžizglītības programmu «Erasmus» (augstākā izglītība), «Leonardo da Vinci» (profesionālā izglītība), «Comenius» (skolu izglītība), «Grundtvig» (pieaugušo izglītība), «Jaunatne darbībā» un piecas starptautiskās programmas. Pirmo reizi «Erasmus+» piedāvās ES atbalstu sporta jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu