Apstiprinot valdību iecerētajā sastāvā, «mīkstais» mandāts būs 12 politiķiem (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apstiprinot jauno valdību pašreiz iecerētajā sastāvā, tā dēvēto 12.Saeimas mīksto mandātu varētu iegūt 12 politiķi, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati. No partijas «Vienotība» 12.Saeimā pēc valdības apstiprināšanas iekļūs pieci politiķi.

Laimdotai Straujumai atkārtoti kļūstot par valdības vadītāju, 12.Saeimas mandātu iegūs Edvards Smiltēns, kurš parlamenta vēlēšanās bijis astotais populārākais Vidzemes vēlēšanu apgabalā.

Edgaram Rinkēvičam kļūstot par ārlietu ministru, bet Rihardam Kozlovskim - par iekšlietu ministru, Saeimas mandātu iegūs Veiko Spolītis un Hosams Abu Meri, kuri ir attiecīgi astotais un devītais populārākais Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Anrijam Matīsam kļūstot par satiksmes ministru, Saeimas mandātu saņemtu Latgales vēlēšanu apgabalā ceturto lielāko atbalstu guvusī Janīna Kursīte. Savukārt Jānim Reiram kļūstot par finanšu ministru, Saeimas mandātu saņemtu Zemgales vēlēšanu apgabalā ceturto lielāko atbalstu ieguvušais Vjačeslavs Dombrovskis.

Arī no Zaļo un zemnieku savienības 12.Saeimā pēc valdības apstiprināšanas iekļūs pieci politiķi.

Guntim Belēvičam kļūstot par veselības ministru, Saeimas mandātu iegūtu Rīgas vēlēšanu apgabalā ceturto lielāko atbalstu saņēmušais Valdis Kalnozols.

Jānim Dūklavam kļūstot par zemkopības ministru, Saeimas mandātu saņemtu Vidzemes vēlēšanu apgabalā septīto lielāko atbalstu ieguvušais Valters Dambe.

Raimondam Vējonim kļūstot par aizsardzības ministru, Saeimas mandātu saņemtu Latgales vēlēšanu apgabalā ceturto lielāko atbalstu guvušais Jānis Trupovnieks.

Danai Reizniecei-Ozolai kļūstot par ekonomikas ministri, Saeimas mandātu iegūtu Kurzemes vēlēšanu apgabalā sesto lielāko atbalstu saņēmušais Uldis Boitmanis.

Savukārt Uldim Augulim kļūstot par labklājības ministru, Saeimas mandātu saņemtu Zemgales vēlēšanu apgabalā piekto lielāko atbalstu guvušais Juris Vectirāns.

No Nacionālās apvienības 12.Saeimā pēc valdības apstiprināšanas iekļūs divi politiķi.

Dacei Melbārdei kļūstot par kultūras ministri, bet Dzintaram Rasnačam - par tieslietu ministru, Saeimas mandātu iegūs Andris Vilks un Aleksandrs Kiršteins, kuri ir attiecīgi sestais un septītais populārākais Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka par jaunās valdība apstiprināšanu valdībā, visticamāk, tiks lemts 5.novembrī.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu