Lūdz palīdzēt smagi slimam jaunam zemessargam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.zs.mil.lv/Publicitātes foto

Latvijas Zemessardze lūdz palīdzēt smagi slimam jaunam zemessargam, kura nākotnes plāniem kāju priekšā aizlikusi multiplā skleroze, liecina Zemessardzes mājaslapā publicētā informācija. Jaunietis vairākus gadus veiksmīgi sadzīvojis ar slimību, sācis studēt vēsturi un vairākus gadus dienējis Zemessardzē, taču nu slimības uzliesmojums viņam laupījis spēju ne tikai staigāt, bet pamazām zūd arī spēja redzēt un runāt. Vecākiem trūkst līdzekļu dēla rehabilitācijai.

Raimonds Igovens, tāpat kā viņa tēvs Eduards, kurš Zemessardzē dien kopš 1992.gada, gribēja savus spēkus veltīt dzimtenes aizsardzībai un no 2009. līdz 2014.gadam bija Zemessardzes 32. Kājnieku bataljona zemessargs. Taču liktenis lēma citādi, un šobrīd Eduarda dēlam Raimondam nepieciešama palīdzība.

Pirms septiņiem gadiem 16 gadus vecajam Raimondam ārsti noteica smagu diagnozi - multiplo jeb izkaisīto sklerozi, kas ir centrālās nervu sistēmas slimība, kura skar galvas un muguras smadzenes. Diemžēl šo slimību nav iespējams pilnībā izārstēt, var tikai attālināt simptomu progresēšanu un invaliditāti.

Ārstiem izdevās slimības attīstīšanos uz kādu laiku apturēt, un Raimonds iemācījās sadzīvot ar savu smago diagnozi. 2009.gadā viņš iestājās Zemessardzē, 2010.gadā pabeidza Rēzeknes Valsts ģimnāziju, turpināja mācīties Rēzeknes Augstskolā vēsturi un kala plānus nākotnei.

Taču kopš pagājušā gada pavasara slimība sāka strauji progresēt un viņa dzīve pilnībā izmainījusies. Raimonds savos 23 gados nevar staigāt un pats parūpēties par sevi. Multiplās sklerozes dēļ viņam trīc rokas un galva, ir gandrīz pazudusi redze un parādījušās runas problēmas. Kamēr viņš ārstējās Gaiļezera slimnīcā, ārsti diagnosticēja īpaši agresīvu multiplās sklerozes formu.

Šobrīd Raimondam ir ļoti svarīga rehabilitācija, kas palīdz atjaunot ikdienas dzīvē nepieciešamās funkcijas,

kas slimības ietekmē tiek zaudētas.

Pēdējā gada laikā viņš ir bijis vairākās sanatorijās un ar panākumiem - vienu brīdi pat bija izdevies spert trīs soļus. Taču

bez regulārām nodarbībām ar fizioterapeitu un citiem ārstiem stāvoklis turpina pasliktināties.

Raimonda vecāki, lai glābtu savu dēlu, ir iztērējuši visu savu naudiņu, tāpēc ir sākta ziedojumu vākšana, lai palīdzētu savākt naudu Raimonda turpmākai ārstēšanai.

Tie, kas Raimondam var un grib palīdzēt, tiek aicināti iespēju robežās atbalstīt viņa ģimeni un ziedot ārstniecības izdevumiem.

Raimonds Igovens

Konta nr. LV63HABA0551025073189

Bankas BIC/SWIFT kods HABALV22

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu