Civilās aviācijas aģentūra gadā fiksē līdz pieciem nopietniem incidentiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Civilās aviācijas aģentūra gadā fiksē trīs līdz piecus nopietnus incidentus, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs.

«Dažādi atgadījumi notiek visu laiku - mēs savā datu bāzē fiksējam apmēram 500 dažādus atgadījumus. Tie visi nav tehniski, ir arī saistīti ar formālām lietām, par ko ir jāinformē,» teica Civilās aviācijas aģentūras direktors.

Viņš norādīja, ka no šiem 500 atgadījumiem, nopietni incidenti ir ne vairāk par trīs, pieciem. «Trīs, pieci varētu būt tādi gadījumi, kas ir klasificējami kā incidenti un nopietni gadījumi. Pārsvarā gan tās ir tādas rutīnas lietas,» teica Gorodcovs.

Viņš arī atzīmēja, ka tā sauktās lētās aviokompānijas uz drošības rēķina netaupa - tās nav mazāk drošas par pārējām aviosabiedrībām.

Civilās aviācijas aģentūra ir satiksmes ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde. Galvenās aģentūras funkcijas ir valsts politikas īstenošana civilās aviācijas drošības jomā un Latvijas interešu pārstāvēšana Eiropas Savienības institūcijās un civilās aviācijas starptautiskajās organizācijās jautājumos, kas saistīti ar aviācijas drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu