Ķuzis: rotācija ENAP notiek, stiprinot smago ekonomisko noziegumu izmeklēšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rotācija Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) vadībā vairāk skar sistēmu, jo jāizvērtē un jāstiprina smago ekonomisko noziegumu izmeklēšanas joma, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš paskaidroja, ka rotācija skar sistēmu, kas ir ekonomisko noziegumu izmeklēšanas īpatnība, taktika, metodika, tās sakārtošana.

Runājot par ENAP darbības problēmām, Ķuzis uzsvēra, ka viena iemesla nav, ir iemeslu virkne.

Pēdējos gados jau kopš 2009.gada policiju pamet ļoti daudz augsti kvalificētu izmeklētāju, speciālistu, līdz ar to viena problēma ir izmeklētāju pieredze, kapacitāte.

Otra problēma ir noziegumu fenomenalitāte. «Šeit apakšā vajadzīgas fundamentālas zināšanas, vajadzīga pieredze,» norādīja Ķuzis.

Tāpat ir jautājums par kopējo skatu uz ekonomisko noziegumu dinamiku valstī.

«Tie būtu tie galvenie momenti, kas traucē un kas būtu arī risināmi,» norādīja VP vadītājs.

Jau vēstīts, ka Ķuzis parakstījis pavēli par darbinieku rotāciju dienesta interesēs, kas stāsies spēkā no 1.maija un galvenokārt skars Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes vadību.

ENAP pārvaldes priekšnieks Gatis Gudermanis tiek pārcelts VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) priekšnieka vietnieka amatā. KIP priekšnieka vietnieci Ilzi Sokolovsku noteikts pārcelt ENAP priekšnieka vietnieka amatā. ENAP priekšnieka vietnieks Māris Kaļinka tiks pārcelts Zemgales reģiona pārvaldes Organizētās noziedzības un ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieka amatā. Savukārt Zemgales reģiona pārvaldes Organizētās noziedzības un ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks Pēteris Bauska tiek pārcelts ENAP priekšnieka amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu