«Manabalss.lv» publicē portāla krievu valodas versiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portāls «Manabalss.lv» publicējis krievu valodas versiju. Portāls krievu valodā iztulkots, lai paplašinātu iespējas ikvienam Latvijas pilsonim neatkarīgi no dzimtās vai ikdienā lietotās valodas iedziļināties «Manabalss.lv» iniciatīvu saturā, ar savu parakstu palīdzot vērtīgām iedzīvotāju idejām sasniegt Saeimu, informēja portāla vadītāja Madara Peipiņa.

Portāla krievu valodas versija izveidota kā atbilde uz pieaugošajām bažām par mazākumtautību iedzīvotāju, nu kuriem liela daļa ir tieši krievvalodīgie iedzīvotāji, norobežošanos no sabiedrībā un politikā notiekošā. Portāla krievu valodas saturs dos iespēju lielai daļai Latvijas pilsoņu neatkarīgi no dzimtās valodas iedziļināties iniciatīvās paustajās idejās un izlemt - atbalstīt tās vai nē. Portāla veidotāji cer, ka krievu valodas versija sniegs ieguldījumu arī vienotas informatīvās telpas stiprināšanā, kurā saturs latviešu un krievu valodā pieejams korektā, sertificēta tulkošanas biroja apstiprinātā tulkojumā.

Portāla pamatfunkcijas - iespēja aplūkot visas portāla sadaļas, norādes un paskaidrojumi par balsošanu, kā arī visas publicētās iniciatīvas - turpmāk būs pieejamas gan latviešu, gan krievu valodā. Iniciatīvu iesniegšana vēl joprojām būs iespējama tikai latviešu valodā, lai nodrošinātu iespēju papildināt un uzlabot oriģinālo tekstu, kā arī ievērotu Saeimas kārtības ruļļa prasību iniciatīvu Saeimā iesniegt valsts valodā.

Peipiņa uzsver, ka Latvijai pašlaik vairāk kā jebkad ir nepieciešama spēcīga, saliedēta pilsoniskā sabiedrība, kurā ikviens jūtas vajadzīgs un novērtēts un zina par savām iespējām ietekmēt valstī notiekošo. «Gribam radīt vidi, kurā Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja vienoties par kopējām idejām un mērķiem neatkarīgi no dzimtās valodas. Drošas, stipras, labklājīgas valsts veidošanā mums ir nepieciešami visi - ticam, ka portāla saturs krievu valodā pavērs iespējas daudz vairāk cilvēkiem Latvijā iesaistīties labu ideju virzīšanā uz Saeimu,» norāda portāla pārstāve.

Portāla «Manabalss.lv» krievu valodas versija izveidota ar ASV vēstniecības Latvijā, Meirovica biedrības par progresīvām pārmaiņām finansiālu atbalstu un SIA «Skrivanek Baltic» atbalstu. Tā pieejama mājaslapā «www.manabalss.lv/ru».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu