Streika diena soctīklos: priecīgi bērni, dusmīgi skolotāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien 912 izglītības un zinātnes iestādēs notiek izglītības un zinātnes darbinieku streiks, tiem uz vienu dienu pārtraucot savu pienākumu pildīšanu. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pieteiktajā streikā piedalās 24 546 izglītības un zinātnes darbinieki.

LIZDA aprēķini liecina, ka streikā piedalās vairāk nekā 80% no arodbiedrības biedru skaita, turklāt tajā piedalās arī tie, kuri nav arodbiedrības biedri. Lai arī vairums streikā pieteikto izglītības iestāžu ir pamatskolas un vidusskolas, tajā piedalās arī bērnudārzu un augstākās izglītības, un zinātnes darbinieki.

Tvitera lietotāji apsprieda pedagogu streika ieguvumus, skolotāju atalgojumu un bērnu vecāki žēlojās par radītajām neērtībām. Turpretī priecīgi ir skolēni, kuriem šodien ir brīvdiena, un autovadītāji, jo streika dēļ ielas kļuvušas ievērojami tukšākas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu