Rīdzinieki biežāk saskata neveiksmes sabiedriskā transporta kvalitātes un cenu jomā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīdzinieki visbiežāk pārvietojas ar sabiedrisko transportu, citu pilsētu un lauku iedzīvotāji – ar automašīnu un arī velosipēdu, liecina «DNB Latvijas barometra» aptauja.

Vaicāti, kādus transporta veidus visbiežāk izmanto ikdienā, rīdzinieki (71%) daudz biežāk nekā citu pilsētu un lauku iedzīvotāji norādījuši sabiedrisko transportu. Tikmēr citu pilsētu (61%) un lauku (61%) iedzīvotāji ikdienā lielākoties pārvietojas ar automašīnu. Lauku iedzīvotāji (21%) bieži izmanto arī velosipēdu.

Savukārt, jautāti, kādas ir galvenās sabiedriskā transporta problēmas, daudz biežāk nekā citu pilsētu un lauku iedzīvotāji

rīdzinieki norādījuši uz biļešu dārdzību, nepārdomātiem maršrutiem un neregularitāti, piemēram, transports bieži kavē.

Tikmēr citu pilsētu un lauku iedzīvotāji kā vienu no galvenajām sabiedriskā transporta problēmām atzīmējuši nepietiekamu reisu biežumu.

Izvērtējot, kādās ar transportu saistītās jomās pēdējo piecu gadu laikā ir gūti lielākie panākumi, rīdzinieki un citu pilsētu iedzīvotāji biežāk nekā lauku iedzīvotāji minējuši velo satiksmi, īpašu joslu ierīkošanu, un sasniegumus aviācijā - maršrutu no Rīgas skaitu palielināšanu. Vienlaikus rīdzinieki arī uzskata, ka panākumi gūti dzelzceļā kā projekta «Rail Baltica» uzsākšana un sabiedriskā transporta kustībā.

Rīdzinieki, citu pilsētu un lauku iedzīvotāji pauda gandrīz vienādu pārliecību, ka panākumi gūti arī autosatiksmē - veikti ceļu un tiltu remonti, būvniecība. Tomēr liela daļa lauku iedzīvotāji arī norādīja, ka panākumi nav gūti nevienā ar transportu saistītā jomā.

Vaicāti par lielākajām neveiksmēm transporta jomā pēdējo piecu gadu laikā,

rīdzinieki biežāk nekā citu pilsētu un lauku iedzīvotāji saskata neveiksmes sabiedriskā transporta kvalitātes un cenu jomā (24%).

Liela daļa rīdzinieku norādījuši arī uz ceļu stāvokli, sastrēgumiem, avārijām un dzelzceļu - vilcienu iepirkumiiem. Līdzīgās domās ir arī lauku un citu pilsētu iedzīvotāji. Citu pilsētu iedzīvotāji biežāk nekā rīdzinieki un lauku iedzīvotāji pauž pārliecību, ka nevienā ar transportu saistītā jomā pēdējo piecu gadu laikā nav bijušas neveiksmes.

«DNB Latvijas barometrs» ir atzīts ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu