Austrumu slimnīca varētu palīdzēt trīsreiz vairāk cilvēkiem, bet - nav kvotu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Austrumu slimnīcas kapacitāte ambulatoro pakalpojumu sniegšanā ir trīs reizes lielāka, bet to ierobežo finanšu trūkums, trešdien pēc tikšanas ar veselības ministru, lai pārrunātu rindas pie speciālistiem, teica Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga.

«Mēs varētu trīs reizes vairāk [sniegt ambulatoros pakalpojumus]. Slimnīcas kapacitāte ir ļoti liela, speciālisti ir ļoti labi. Mēs varētu pakalpojumus sniegt arī sestdienās, ko šobrīd nedarām, tāpēc, ka mums nav šo finanšu resursu,» stāstīja ārstniecības iestādes vadītāja.

Viņa teica, ka līgums par valsts apmaksātajiem ambulatorajiem pakalpojumiem pārtērēts par 800 tūkstošiem eiro, no kuriem 300 tūkstoši ir par staru terapiju pacientiem ar onkoloģiskām saslimšanām.

Ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) šobrīd noslēgts līgums par valsts apmaksāto pakalpojumu apjomu uz četriem mēnešiem.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā, kuras sastāvā ietilpst - «Gaiļezers», Latvijas Onkoloģijas centrs, «Biķernieki», «Linezers», Latvijas Infektoloģijas centrs un Tuberkulozes un plaušu slimību centrs, kā arī Patoloģijas centrs.

RAKUS strādā 4726 darbinieki, tajā skaitā 1015 ārsti un vairāk nekā 1600 ārstniecības un pacientu aprūpes speciālistu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu