ĀM rīcībā nav ziņu par Ukrainā, iespējams, arestēto KVV līdzīpašnieku Kazminu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā nav informācijas par Ukrainā, iespējams, arestēto «KVV Liepājas metalurga» (KVV) pastarpināto līdzīpašnieku Jevgeņiju Kazminu, pauda ĀM preses sekretārs Raimonds Jansons.

Viņš norādīja, ka gadījumos, kad notiek saskarsme ar ārvalstu varas likumsargiem, persona var vērsties vēstniecībā pēc konsulārās palīdzības. Ņemot vērā, ka pašlaik ĀM nav saņēmusi informāciju par KVV līdzīpašnieka arestu, tad visticamāk, ka vēstniecībā neviens nav vērsies šī jautājuma ietvaros.

Ukrainas tīmekļa medijs «PolitNavigator», atsaucoties uz «Pilsoniskā korpusa «Azov«» vadītāja Romāna Zvariča dzīvesbiedri Svitlanu Zvariču, vēsta, ka Ukrainas Drošības dienests (UDD) par «separātisma finansēšanu» arestējis bijušo Sevastopoles pilsētas padomes deputātu, rūpnīcas KVV līdzīpašnieku Kazminu.

«UDD par separātisma finansēšanu arestējusi Jevgeņiju Kazminu - Krimas «KVV Gruop» īpašnieku. Šis separātiskais grupējums mēģināja sagrābt rūpnīcu «Atek» un iznīcināt brīvprātīgo remontbāzi (..) un pulka «Azov» mācību treniņu bāzi,» sociālajā tīklā «Facebook» raksta Zvariča.

Kazmins kopā ar savu partneri Valēriju Krištaļu pēc Krimas okupācijas turpināja biznesu Ukrainā. Viņu uzņēmums cita starpā nodarbojās ar metāllūžņu eksportu no Ukrainas uz Rietumiem. 2014.gadā uzņēmēji metāllūžņu pārstrādei Latvijā iegādājās maksātnespējīgā «Liepājas metalurga» rūpnīcu.

Krištaļs un Kazmins arī kontrolē «Karbon», kas Sevastopolē Uzvaras parka rajonā būvēja elitāro apartamentu kompleksu «Victory Hills».

Šajā projektā tika pārsniegts būves stāvu skaits un apbūves platība, tāpēc Krievijas prokuratūra uzņēmumam piesprieda naudassodu. Būve ir iesaldēta.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Ukrainas «KVV Group» pieņēma lēmumu par «KVV Liepājas metalurga» konservāciju, atlaižot arī uzņēmuma darbiniekus.

«KVV Group» vadība šādu lēmumu pieņēma, jo saglabājās ilgtermiņa negatīvie faktori, kas radīja šķēršļus uzņēmuma darbībai - pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem, kā arī valsts nav ieinteresēta sniegt atbalstu nozarei, skaidroja uzņēmumā.

Tāpat vēstīts, ka 2014.gada 2.oktobrī parakstīja līgumu par « Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas «KVV Group», kas par « Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu