Advokātus plāno apmācīt darbam ar karatiesu lietām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Saeima ceturtdien nodeva tālākai izskatīšanai komisijās Aizsardzības ministrijas (AM) likumprojektu, kas paredz, ka zvērinātus advokātus tāpat kā tiesnešus un prokurorus apmācīs darbam ar karatiesām piekritīgām lietām, informēja parlamentā.

Par likumprojektu atbildīgā būs Saeimas Juridiskā komisija.

Karatiesām piekrīt lietas par noziedzīgiem nodarījumiem, kurus izņēmuma stāvokļa vai kara laikā izdarījušas civilpersonas pret kustamu vai nekustamu mantu, kuru lieto bruņotie spēku.

Likumprojekts paredz, ka advokātu apmācība notiks saskaņā ar Aizsardzības ministrijas un Tieslietu ministrijas (TM) izstrādāto programmu, izmantojot Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas materiāltehnisko bāzi.

Atbilstoši Karatiesu likumam, TM sadarbībā ar Zvērinātu advokātu padomi izveido un uztur to advokātu reģistru, kuriem pēc tam, kad paziņots tieslietu ministra rīkojums par karatiesu darbības sākšanu, jāveic advokātu funkcijas karatiesām piekritīgās lietās. Šāds likumā minētais reģistrs nav izveidots. Tādēļ pēc TM un Zvērinātu advokātu padomes ierosinājuma Karatiesu likuma 9. pants tiek izteikts jaunā redakcijā, nosakot, ka advokātu reģistru izveido un uztur Zvērinātu advokātu padome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu