Sekmīgi noslēgusies Baibas Barones aknu transplantācijas operācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Sekmīgi noslēgusies Baibas Barones aknu transplantācijas operācija, un viņa jau ievietota Tartu klīnikas palātā, informēja labdarības organizācijā «Ziedot.lv». Baibas mamma uzsver, ka operācija ir noritējusi veiksmīgi, bez būtiskām problēmām.

(Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa.)

«Viss ir labi. Operācija ir noritējusi veiksmīgi, bez būtiskām problēmām. Tagad ir vienīgi jāgaida, kā būs tālāk,» Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» stāstīja Baibas mamma Māra Barone.

Igauņu transplantologi norāda, ka kritiskākās ir pirmās dienas, lai varētu pateikt, ka orgāns ir pieņemts. Igaunijā gatavošanās Baibas operācijai sākās jau vakar, dodoties pakaļ orgānam uz Latviju, savukārt pati operācija sākās septiņos no rīta.

LTV žurnāliste Aija Kinča tviterī dalījusies ar Baibas mammas pirmajiem vārdiem pēc meitas operācijas un prieka asarām.

Jau ziņots, ka šorīt no Barones mammas tika saņemta informācija, ka meitai ir atrasts aknu donors un viņai jau šodien tiks veikta aknu transplantācija. Aknu donors ir kāds cilvēks no Latvijas.

Šogad augustā tika saziedota nauda smagi slimās Barones aknu transplantācijai. Taču Latvijas Televīzija nesen vēstīja, ka sieviete jau otro mēnesi pavada Tartu Universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, gaidot aknu donoru.

50 000 eiro operācijai saziedoja līdzcilvēki, taču par uzturēšanos Igaunijā rēķins sasniedza 100 000 eiro, un šo summu Nacionālais veselības dienests bija atteicies segt, jo aknu transplantācija pagaidām nav valsts apmaksāto pakalpojumu klāstā.

Pagājušajā nedēļā veselības ministre Anda Čakša paziņoja, ka nepieciešamie aptuveni 100 000 eiro Barones uzturēšanās izmaksu segšanai slimnīcā tiks segti no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fonda līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu