Ameriks par «oligarhu sarunām: «Tur ir tas, ko neesmu teicis!»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA


«Teksti ir salikti kopā - tur ir arī tas, ko neesmu teicis,» jautāts par savu dalību «oligarhu sarunās», LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

«Sarunas ir kompilētas - tur ir trešdaļa taisnības,» sacīja Ameriks. Pēc viņa domām, forma, kādā sarunas publicētas žurnālā «Ir», neesot korekta. Ameriks pauda, ka sarunās esot daļa patiesības, bet daļa melu. Melu daļa attiecoties arī uz viņu.

Viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas publiskoja žurnāls «Ir». Saeimā ir izveidota izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti «oligarhu lietā».

Iepriekš sarunu ieraksti kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu