«Vienotība» aicina izvērtēt Rīgas viedo stāvvietu projekta lietderību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Vienotība» aicina izvērtēt Rīgas viedo stāvvietu projekta lietderību, šodien pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem norādīja partijas priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Viņš pauda, ka koalīcijas sēdē tika izdiskutēts, kādi ir projekta finansējuma avoti un kā radusies šāda ideja.

LTV raidījums «de facto» 17.septembrī ziņoja, ka Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» viedo autostāvvietu projektā iesaistītā organizācija, iespējams, pastarpināti saistīta ar uzņēmēju Māri Martinsonu.

Projektā kā partneris piesaistīta «Energoefektīva apgaismojuma asociācija», kas šovasar nomainījusi nosaukumu uz «Latvijas viedo pilsētu asociāciju». Asociācijas vadītāja Linda Zeltiņa strādāja kompānijā «Vizulo group», tagad to vada viņas vīrs. «Vizulo group» padomē strādā Ieva Šaripo - kādreizējā Martinsona kolēģe, kura joprojām kopā ar viņu vada kādu biedrību. «Vizulo Group» valdē darbojas Indra Zinkeviča, kura vada Martinsona ģimenei pastarpināti daļēji piederošo kompāniju «Moduls Interjers», vēsta raidījums.

Jau vēstīts, ka, lai izstrādātu viedo autostāvvietu sistēmu un samazinātu sastrēgumus un gaisa piesārņojumu galvaspilsētā, Rīgas pašvaldības aģentūra «Rīgas gaisma» plāno iesaistīties teju 8,7 miljonu eiro vērtā ES vides un klimata pasākumu programmas «LIFE» finansētajā projektā «Viedo pilsētu tehnoloģiju resursu efektīvai izmantošanai un vides kvalitātes uzlabošanai».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu