43% iedzīvotāju cīņai pret vīrusiem vēdina telpas vai cenšas ēst veselīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai izvairītos no saslimšanas ar rudens vīrusiem, gandrīz puse jeb 43% iedzīvotāju vēdina telpas vai imunitātes stiprināšanai lieto augu valsts produktus, piemēram, zāļu tējas, medu, sezonas dārzeņus un augļus, liecina pētījuma kompānijas «Kantar TNS» dati.

Pēc aptaujas datiem, trešdaļa jeb 34% iedzīvotāju cīņai pret rudens vīrusiem iegādājušies sezonai atbilstošu apģērbu un apavus un 32% lieto vitamīnus un uztura bagātinātājus.

Vienlaikus ceturtā daļa jeb 27% iedzīvotāju nodarbojas ar sportu vai fiziskām aktivitātēm, lai izvairītos no saslimšanas ar rudens vīrusiem, bet 6% iedzīvotāju norādījuši, ka šim nolūkam norūda organismu, proti, turpina peldsezonu, izmanto kontrastdušu, iet pirtī un citādi norūdās.

Savukārt piektā daļa jeb 22% iedzīvotāju neveic nekādas preventīvas pretvīrusu darbības un norāda, ka ārstēsies tad, kad saslims. Vīrieši gandrīz divreiz biežāk nekā sievietes neveic nekādas preventīvas darbības, lai izvairītos no saslimšanas ar rudens vīrusiem. Nekādas preventīvas darbības neveic 28% vīriešu un 15% sieviešu.

Aptaujas dati liecina, ka sievietes salīdzinoši biežāk nekā vīrieši norādījušas, ka cīņai pret rudens vīrusiem vēdina telpas, ir iegādājušās sezonai atbilstošu apģērbu un apavus, kā arī lieto vitamīnus un uztura bagātinātājus. Savukārt vitamīnus un uztura bagātinātājus biežāk lieto ne tikai sievietes, bet arī rīdzinieki un iedzīvotāji ar augstāko izglītību, savukārt retāk tos lieto lauku teritorijā dzīvojošie cilvēki.

Aptauja tika veikta no 3. līdz 5.oktobrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 850 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu