Kriptovalūtu tirgum aprīlis nav bijis veiksmīgs (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bitcoin. Ilustratīvs attēls
Bitcoin. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Šogad aprīlis bija negatīvs mēnesis kriptovalūtu tirgiem, un visu vadošo kriptovalūtu vērtība samazinājās, ziņu medijam TVNET pavēstīja kriptobiržas "Binance" pārstāve Latvijā un Igaunijā Polina Brotjē.

Daudzu kriptovalūtu vērtība aprīlī samazinājās par vairāk nekā 10%, un to cenu līmeņi atgriezās februāra līmenī,

norādīja Brotjē, piebilstot, ka "līdz ar to ievērojami samazinājās arī līdzšinējā buļļu tirgus eiforija".

Pēc viņas teiktā, aprīlis šogad bija vēsturiski nozīmīgs, jo 20. datumā notika ceturtā Bitcoin (BTC) dalīšana, kad atlīdzība par BTC ieguvi tiek samazināta uz pusi. Šis notikums parasti ietekmē visu kriptovalūtu nozari.

"Aprīļa sākumā BTC cena bija 65 591 eiro, bet mēneša laikā samazinājās par -15,6 %, nokrītot līdz 55 390 eiro. Varam secināt, ka šoreiz tieši Bitcoin cenas pieauguma gaidas bija izšķirošs stimuls investoru aktivitātei, kas ļāva BTC sasniegt augstāko cenu līmeni vēl pirms dalīšanas notikuma," skaidroja "Binance" pārstāve.

Savukārt otrās lielākās kriptovalūtas Ethereum (ETH) cena mēneša pirmajā dienā bija 3367 eiro, bet pēdējā – 2749 eiro, kas ir kritums par 18,4%. Brotjē norādīja, ka zināmu apjukumu un mulsumu ir radījusi ASV Vērtspapīru un biržu komisijas (SEC) nespēja izlemt, vai ETH klasificēt kā vērtspapīru vai aktīvu. Tostarp aprīlī SEC informēja vienu no lielākajām decentralizētajām kriptovalūtu biržām UniSwap, ka tā plāno pret to vērsties tiesā. "Binance" pārstāve aicina ņemt vērā, ka UniSwap ir visnozīmīgākā decentralizēto finanšu (DeFi) lietojumprogrammām, kas darbojas Ethereum ekosistēmā.

Tomēr salīdzinoši mazāku kritumu piedzīvoja kriptovalūta BNB, kuras vērtība mēneša sākumā bija 562 eiro un mēneša laikā nokritās tikai par 5,33% līdz 532 eiro cenu līmenim. BNB kriptovalūta plaši tiek izmantota kā alternatīva Ethereum ekosistēmai, un līdz šim tā ir bijusi stabilāka gan izmantošanas, gan izmaksu ziņā, uzskata Brotjē.

Viņa arī atzīmēja, ka kopš Bitcoin dalīšanas notikuma ir pagājušas nedaudz vairāk nekā divas nedēļas, un līdz ar to BTC ieguves samazinājums vēl nav spējis nodrošināt cenas kāpumu. "Iespējams, ka to novērosim nākamajās nedēļās un mēnešos, kas varētu izraisīt buļļu tirgus turpinājumu," pieļāva "Binance" pārstāve.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka

"analītiķi un eksperti savos spriedumos ir visai piesardzīgi un raisa diskusijas par to, vai "vērši" šobrīd tikai atvelk elpu pirms nākamā izrāviena, vai arī "lāči" ir nolēmuši dominēt ilgākā termiņā."

"Ļoti iespējams, ka lielākie cenu krituma veicinātāji šoreiz ir bijuši BTC ieguvēji, kas iepriekš atturējās no BTC pārdošanas, bet, sasniedzot jaunos cenu griestus, nolēma izpārdot savu BTC daļu."

Viņasprāt, laba ziņa ir arī BTC un ETH biržā tirgoto fondu (ETF) atļaušana Honkongā. "Lai arī šie fondi, salīdzinājumā ar ASV ETF fondiem, piedzīvoja mazāku investīciju pieplūdumu, tomēr to atļaušanas fakts ir būtisks pienesums kriptovalūtu integrācijai globālajā finanšu pasaulē."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu