Jau nākamnedēļ gaisa temperatūra Latvijā var noslīdēt zem -20 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Jau tuvākajās dienās Latvijā sāksies ziemas aukstākais periods, gaisa temperatūra dažās naktīs var noslīdēt zem -20 grādiem, liecina jaunākās laika prognozes.

Lielākais sals tradicionāli prognozēts Vidzemē un Latgalē, tomēr arī dažviet Kurzemē un Zemgalē, ja debesis ilgstoši būs skaidras, termometra stabiņš kādā naktī var pazemināties līdz -20 grādu atzīmei vai pat nedaudz zemāk.

Sagaidāms, ka tuvākajās nedēļās Latviju sasniegs vairāki aukstuma viļņi, starp tiem sals mazināsies un iespējams pat atkusnis, tāpat vairākkārt iespējams spēcīgs vējš, sniegs un putenis.

Visticamāk, gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par -30 grādiem un netiks pārspēts iepriekšējo ziemu sala rekords. Gan 2016., gan 2017.gada janvārī gaisa temperatūra Latvijā pazeminājās līdz -31 grādam. Savukārt Eiropas centrālajā un rietumu daļā gaidāmais aukstums un sniegs var kļūt par lielāko vairāku gadu laikā.

Kā ziņots, stratosfērā notikušas pēkšņas izmaiņas valdošajās gaisa plūsmās, un tuvākajās nedēļās šīs izmaiņas atspoguļosies troposfērā - ierasto gaisa plūsmu no rietumiem nomainīs austrumu un ziemeļu vēji, kas Eiropai atnesīs aukstumu no Arktikas.

Iepriekšējo reizi līdzīga parādība bija 2013.gadā, un toreiz marts Latvijā bija piecus grādus aukstāks par normu, savukārt aprīlī, gaisa temperatūrai strauji pakāpjoties līdz +20 grādiem, daudzviet izcēlās lieli plūdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu