Amatpersonas sākušas iesniegt deklarācijas. Cik pelna deputāti?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) valsts amatpersonas sākušas iesniegt savas deklarācijas. Deklarācijas dienestā iesniedzamas līdz aprīļa sākumam.

Boriss Cilevičs, kurš deklarējis amatu arī partijas «Saskaņa» valdē, pērn nopelnījis 41 977 eiro. Saeimā algā saņēmis 36 155 eiro, «European Centre for Minority Issues» maksātais honorārs bijis 350 eiro, «Equal Rights Trust» maksātais honorārs bijis 5000 eiro.

Savukārt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) maksātais pabalsts bijis 461 eiro apmērā. «SEB bankā» viņš deklarējis divus uzkrājumus – 1300 un 25 070 eiro apmērā.

Tāpat viņam pieder 2007.gadā ražotā «Mazda». Cilevičs deklarējis dzīvokli Rīgā.

Savu amatpersonas deklarāciju iesniedzis arī Saeimas deputāts Ainārs Mežulis no Zaļās un zemnieku savienības. Pērn viņa ienākumi bijuši 51 300 eiro apmērā. Saeimā algā saņēmis 39 200 eiro.

Tāpat Mežulis algu saņēmis no Pierīgas pašvaldību apvienības – 12 100 eiro.

Viņam pieder 2009. gada «Audi Q5» markas automašīna, zeme Smiltenes pagastā.

Savukārt Nacionālās apvienības Saeimas deputāts Kārlis Krēsliņš savā amatpersonas deklarācijā norādījis ienākumus 63 352 eiro apmērā. Par darbu Saeima viņš saņēmis 41 313 eiro, bet Latvijas Jūras akadēmijas maksātā alga bijusi 3318 eiro.

VSAA maksātā pensija – 16 198 eiro. Krēsliņš norādījis, ka viņam ir dzīvoklis lietošanā Rīgā, kā arī īpašums Annas pagastā.

Savas amatpersonu deklarācijas iesnieguši arī citi deputāti, kā arī ministri, bet tās vēl nav publiski pieejamas.

Kārtējā deklarācija dienestā iesniedzama no 15.februāra līdz 1.aprīlim. Par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktā termiņā, kā arī deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā ir paredzēta administratīvā atbildība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.27. pantu. Valsts amatpersonai var uzlikt naudas sodu līdz 350 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu