Zemnieks izglābj stirnas no bada nāves

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bauskas pusē dzīvojošā Jāņa Spriņģa ģimene bargajos ziemas mēnešos nesavtīgi palīdzējusi izdzīvot vairākiem meža zvēriem. Starp tiem arī stirna, kas iesaukta par Bembiju, tā pirmdien vēstīja LNT raidījums „Degpunktā”.

Bembiju Jānis Spriņģis esot atradis netālu no savām mājām – pļavā. Šoziem tā ir jau trešā stirna, kurai vīrietis palīdzējis atgūt veselību. „Skatos, iet un krīt, iet un krīt, un viņa tā: glāb mani, un kā tu neglābsi? Jāglābj,” sacīja Jānis.

Saimnieks novārgušos dzīvniekus dažkārt nesis istabā, kur siltāk. Tieši barības trūkuma dēļ stirnas iet bojā. Jānis stāstīja: „Jaunās stirniņas saēdas sapuvušu rapsi un uzpūšas. Tad ir viss. Tad vetārsts var sapotēt, un es nopirku zālītes, kas trīsreiz dienā jādod ar pudelīti, baroju kā zīdaini.”

Šoziem, palīdzot stirnām izdzīvot, no ģimenes budžeta Jānis tām atvēlējis vismaz 30 latus. Viņš esot pircis gan medikamentus un barību, gan vedis pie vetārsta. Stirnām garšojot arī kartupeļi, bet par delikatesi atzīstot maizi, vēstīja „Degpunktā”.

Šo pirmdien Jānis ļāva atlabušajai stirnai doties atpakaļ mežā pie sugasbrāļiem. Jānis priecādamies sacīja: „Tā smuki aiziet. Nu, ir prieks tāds! Varbūt kādreiz pie manis atnāks ciemos!”

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu