Reinikam braukt traucējis piedzēries velosipēdists

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūziķis Lauris Reiniks Jāņu nedēļā, braucot sniegt koncertu uz Igaunijas pilsētu Viru, uz šosejas sastapies ar pamatīgi iereibušu velosipēdistu. Tā kā tas līkumojis pa šoseju te vienā, te otrā virzienā, Reiniks ne vien šo citiem ceļu satiksmes dalībniekiem bīstamo braucēju nofilmējis, bet par viņu ziņojis arī policijai, tā pirmdien vēstīja LNT raidījums „Degpunktā”.

Velosipēdists riņķo pa šoseju

Mūziķis Lauris Reiniks „Latvijas mobilā reportiera” akcijas ietvaros pastāstīja par kādu ceļu satiksmē neadekvātu velosipēdistu, kuru bija pamanījuši uz maģistrālās šosejas netālu no Apes. „Pamanījām, ka viens čalis brauca pa vidu, pa grāvi – tāds onka vibrē ar savu velosipēdu,” atceras Reiniks.

Lai gan mūziķis sekmīgi apdzinis velosipēdistu, tomēr pēc tam nolēmis atgriezties notikuma vietā, jo nodomājis, ka tāds satiksmes dalībnieks apdraud citus. Bija sācis krēslot, taču velosipēdistam pat neesot bijis atstarotāja, vēstīja „Degpunktā”.

Reiniks ievērojis, ka, pat braucot tuvu aiz velosipēdista, pieiedzērušais vīrietis nemaz neesot viņus fiksējis – ne ko redzējis, ne dzirdējis. Tādēļ mūziķis signalizējis ar ugunīm citām automašīnām, lai uzmanās.

Drošāk braukt pilsētā

Attiecīgajā ceļa posmā apkārt neesot bijušas dzīvojamās mājas, tādēļ nebija ne jausmas, kurp vīrietis brauc. Pēc pieredzētā Reiniks atzina: „Laukos, man liekas, vispār ir tāds freestyle (brīvais stils) braukšanā gan ar automašīnām, gan riteņiem. Es drošāk jūtos, braucot ar mašīnu vai riteni Rīgā, nekā dažreiz izbraucot ārā.”

Pēc tam mūziķis par notikušo ziņojis policijai, un tad aizsteidzies uz koncertu. Pēc Reinika domām, ja reiz cilvēks ir dzērumā, tad labāk ir paņemt taksi, palūgt, lai viņu aizved kāds cits, vai palikt svinību vietā vai mājās. „Ja tu esi piedzēries jeb grezns, kā mēs sakām, nu tad paliec mājās,” uzskata mūziķis.

Ceļu policijas pārstāve Vineta Mistre raidījumam atzinīgi novērtēja mūziķa rīcību. „Tas būtu pilsoniskais pienākums – ziņot par šādām situācijām uz ceļa, vai tas ir velosipēdists vai autovadītājs. Būtu jāzvana 112 un jāpaziņo policijai,” sacīja Mistre.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu