Pīļu medniekus vaino gulbja nošaušanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Makšķernieks Rihards novērojis, ka Babītes ezerā pīļu mednieki šauj ne tikai pīles, ko šobrīd likums ļauj darīt, bet trāpa arī gulbjiem. Viņš atradis vienu nošautu gulbi un pieļauj, ka vainīgi ir tieši mednieki. Turpretim Valsts mežu dienesta pārstāvis uzskata, ka gulbi diez vai nošāvuši mednieki, vēstīja LNT raidījums "Tautas balss".

Bieži vien Rihardam iznāk makšķerēt Babītes ezerā vienlaikus ar mednieku aktivitātēm. "11.septembrī iebraucu ezerā ap pulksten 13, un paralēli notika medības. Izbraucot no meldriem, klajākā vietā pamanīju trīs gulbjus, kuriem gribēju pamest baltmaizi, bet tad divi no viņiem aizpeldēja, taču viens nepakustējās," tā raidījumu informēja Rihards.

Makšķernieks pēc piedzīvotā secinājis, ka mednieki šāvuši arī gulbjus, kas ir aizliegts. Savukārt Valsts mežu dienesta pārstāvis, apskatot aculiecinieka fotogrāfijas, raidījumam "Tautas balss" pauda viedokli, ka šis gulbis diez vai būtu miris pēc šāviena. "Tas vienkārši nomiris, galva ir pabāzta zem spārna, kā putni mēdz aizmigt," sacīja eksperts.

No 2.augusta medniekiem ļauts medīt pīles, arī Babītes ezerā. No 16.septembra līdz pat novembra beigām ūdensputnus var medīt katru dienu - publiskajās ūdenstilpēs vai savās likumīgajās teritorijās. Turklāt medniekiem jāievēro drošības noteikumi, no kuriem viens nosaka, ka var šaut tikai uz lidojošu ūdensputnu un leņķim horizontā jābūt ne mazākam par 30 grādiem.

Tēmējot uz pīli, jāņem vērā arī tas, ka 150 metru attālumā nedrīkst būt mājas, transportlīdzekļi vai citi dzīvnieki. Gulbji Latvijā nav medījamo putnu sarakstā. Ja būtu aizdomas un pierādījumi, ka gulbis gājis bojā medību laikā, tas tas noteikti būtu uzskatāms par medību pārkāpumu, skaidroja eksperts.

Sods tādā gadījumā varētu svārstīties no 200 latiem līdz pat cietumsodam, ja nošauts īpaši aizsargājamas sugas putns.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu