Plūdu sekas Pļaviņās palīdzēs novērst vidusskolēni (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc plūdiem Pļaviņās novada pašvaldības aicinājumam atsaucās ģimnāzijas skolēni, kuri šajā nedēļas nogalē dosies palīgā iedzīvotājiem sakopt īpašumus ūdens skartajās vietās.

Ik gadu Pļaviņu novada izglītības iestāžu audzēkņi Lielās talkas laikā kopj apkārtni pie skolām un bērnudārziem, kā arī dažādas sabiedriskās vietas. Šoreiz 12. klases ģimnāzisti palīdzēs arī privātpersonām. Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde informē, ka applūdušie īpašumi ir pārbaudīti. Daļa iedzīvotāju savas mājas jau ir sakārtojuši, bet citi to nav paguvuši vai spējuši paveikt, tāpēc pie viņiem dosies jaunieši, kuri palīdzēs strādāt arī iekštelpās.

— Šonedēļ piedalījos Krīzes vadības padomes sēdē Rīgā, kur izskatīja plūdu jautājumu. Premjers Valdis Dombrovskis teica, ka to seku likvidēšanai valsts apņēmusies izdevumus līdzfinansēt 50 procentu apmērā. Tas ir daudz, lai gan uzskatām, ka valdības reakcija uz šo apdraudējumu bija pārāk lēna, jo ārkārtas situāciju Pļaviņās tā arī neizsludināja. Tā ka iedzīvotāji no pašvaldības saņems kompensāciju plūdu seku likvidēšanai. Tās izmaksas kārtībai būs izstrādāti saistošie noteikumi, kuri vēl jāapstiprina domē, — stāsta Gunta Žilde.

Šodien pēc domes sēdes, kas notiks Pļaviņu novada kultūras centra mazajā zālē aptuveni pulksten 18.30, deputāti iedzīvotājus informēs par domes rīcību pēc plūdiem un atbildēs uz citiem interesējošiem jautājumiem. Savukārt 14. maijā pašvaldība uz kopīgu tikšanos aicinās iedzīvotājus un dažādus speciālistus, kuri skaidros plūdu cēloņus un iespējamo rīcību to laikā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu