Liepājā plāno veidot pieminekli bezvēsts pazudušajiem bērniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Liepājas domes izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē vienbalsīgi atbalstīta opozīcijas deputāta Valērija Agešina («Saskaņa») ideja par pieminekļa vai skulptūras veidošanu bezvēsts pazudušajiem bērniem. Šis jautājums nodots skatīšanai domes kultūras lietu komisijā, informēja Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Lai gan ierasts šādus līdzīgus jautājumus skatīt otrādā secībā - vispirms domes komisijā un tikai pēc tam komitejā, tomēr pašvaldībā apstiprināja, ka komiteja konceptuāli atbalstījusi Agešina priekšlikumu un lēmusi jautājumu virzīt uz kultūras lietu komisiju, kur tas tiks skatīts jau daudz detalizētāk.

Agešins aģentūrai LETA skaidroja, ka sākotnēji vēlējies jau pilnībā gatavu lēmumprojektu par pieminekļa izveidi virzīt apstiprināšanai domes sēdē, kas paredzēta nākamnedēļ, 17.augustā, tomēr Liepājas domes valdošā koalīcija viņam ieteikusi vispirms to izskatīt izglītības komitejā. «Mērķis ir cēls, un galvenais, lai iecere tiktu īstenota, tādēļ piekritu iet šādu ceļu, nevis par katru cenu virzīt jautājumu uzreiz uz domes sēdi,» skaidroja Agešins. «Izglītības komiteja vienbalsīgi nolēma ne tikai konceptuāli atbalstīt šo ideju, bet arī virzīt tālāk uz kultūras lietu komisiju, kurā ir kompetenti speciālisti, lai jau konkrētāk lemtu par piemērotāko vietu piemineklim u.c. svarīgiem jautājumiem.»

Vaicāts, vai ir pārliecināts par to, ka šī iecere tik tiešām tiks īstenota, Agešins atzina: «Šaubas vienmēr pastāv, bet gribu ticēt, ka šis jautājums pārāk ilgi neieguls komisijas plauktā.»

Jau ziņots, ka iecere veidot pieminekli vai skulptūru bezvēsts pazudušajiem bērniem Agešinam radusies, atceroties piecgadīgo liepājnieku Ivanu Berladinu, kurš bija pazudis un vēlāk atrasts miris. Pēc Agešina domām, iecere veidot pieminekli bezvēsts pazudušajiem bērniem «pēc būtības ir tautas iniciatīva» un «neļaus sabiedrībai aizmirst pieļautās kļūdas un bezatbildīgi iegrimt vienaldzībā, mudinās domāt un atcerēties par saviem līdzcilvēkiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu