Kas vainīgs, ka par jauno televīziju jāmaksā vēl un vēl? (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/*USB*

Pirms sešiem gadiem mūsu ģimene aizmuka no dārgās dzīves Rīgā, nosiltinājām dārza māju, pašiem savs ūdens, paši gādājam par apkuri, autobusa biļete toreiz maksāja 60 santīmu, benzīns automašīnai arī vēl pieciešamā cenā, vārdu sakot, viss tika izrēķināts, aprēķināts, dzīvot varēja.

Bet tagad... Kaut arī visi strādājam, aizbraukt pie radiem uz otru Latvijas galu varam atļauties tikai reizi gadā. Lai vīrs ar auto nokļūtu darbā, dienā nepieciešami 6 Ls, biļete autobusam, ar kuru uz darbu dodos es, tagad maksā 1,30 Ls, bet sabiedriskais transports, kā zināms, 50 santīmu. Tā nu ceļam dienā nepieciešami 8 lati, pie tam no rītiem uz darbu Rīgā braucam trijatā ar vienu mašīnu, jo vīram darbs ir tikai nakts maiņā, tātad nekādi nevaram doties kopā un mājup man jādodas ar autobusu.

Kad iegādājāmies dārza māju, vīram noteikti vajadzēja arī satelītu. Par UNISAT uzstādīšanu, diviem Samsung tuneriem, visādiem kabeļiem un citām lietām kopā samaksājām, liekas, tuvu pie 400 Ls. Pēc tam sapratām, ka katru mēnesi iegādāties karti ir tā kā par dārgu, iztikām ar vecajām jumta antenām.

Pirms nedēļas biju UNISAT veikalā, kas atrodas Brīvības ielā, ar jautājumu, kas jādara, lai mums būtu iespējams skatīties Latvijas bezmaksas kanālus. Man atbildēja, ka vajagot izsaukt meistaru, kurš veikšot pārprogrammēšanu. Kad vakar devos uz UNISAT veikalu atkārtoti, lai sarunātu meistaru, pieņēmējs aizpildīja pasūtījuma veidlapu, teica, lai gaidot meistara zvanu, lai precizētu laikus, un ka meistara ceļš līdz mūsu dzīves vietai (30 km no Rīgas centra) maksāšot 30 Ls. Piekritu. Pēc pāris stundām zvana meistars, izrādās, ka ne satelīta šķīvis, ne uztvērējgalviņa, ne mūsu divi dekoderi, katrs maksāja 75 Ls, vairs nav derīgi. Mums vajagot iegādāties VIASAT komplektu, kas sastāv no šķīvja, uztvērējgalviņas, dekodera. Jautāju, kam man otrs šķīvis un galviņa. Kur lai lieku veco? Kāpēc man jākrāj uztvērējšķīvji? Mums ir trīs televizori - viens vecaimātei, viens virtuvē, kur parasti uzkavējamies visvairāk, un trešais guļamistabā. Tad jau iznāk, ka man vajag trīs komplektus.

Biju rēķinājusies, ka divus varēsim pieslēgt jau esošajiem, bet vecaimātei nopirkt dekoderu un izmantot jumta antenu, kuras mums arī jau ir divas - vecā un jaunā. Iznāk, ka mums, četru cilvēku ģimenei, būs jāiztiek bez Latvijas kanāliem. Naudas, par ko iegādāties trīs VIASAT koplektus, mums vienkārši nav.

Inese

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu