Bankas laupa tikai diletanti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Banku laupīšana ir pilnīgi bezjēdzīgs pasākums, ko "profesionāli" noziedznieki nedarītu, jo tajās guvums ir mazs, bet risks - augsts, šādu viedokli pauda bijušais Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa.

Kā skaidroja Rekšņa, mūsdienās bankās strādā ar elektroniskajām sistēmām un uz vietas filiālēs glabājas nelielas naudas summas, līdz ar to bankas laupa tikai diletanti, jo profesionāļi zina - bankā naudas nav.

Tajā pašā laikā bijušais policijas priekšnieks norāda, ka banku drošības dienestiem būtu jāizvērtē to darba efektivitāte un, iespējams, kaut kas ir jāpamaina. Arī policijai rūpīgi jāizanalizē laupīšanas gadījumi.

Policijas darbu Rekšņa vērtēja, sakot, ka šādu noziegumu atklāšana ir diezgan grūts process.

Jau ziņots, ka policija aizdomās par deviņiem banku laupīšanas uzbrukumiem aizturējusi divas personas: 17 gadus vecu jaunieti un iepriekš četras reizes sodītu 32 gadus vecu vīrieti. Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Andris Stūrainis žurnālistiem atklāja, ka pirmajā reizē likumsargu uzmanību piesaistījis fakts, ka personas darbojušās ārkārtīgi nepārliecinoši un bijis redzams, ka tām trūkst pieredzes šāda veida noziegumos. Pēc aizturēšanas policijas darbinieki pie abiem vīriešiem atraduši šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus, kuri tiks pārbaudīti. Tāpat plānots veikt ekspertīzes, lai noskaidrotu, vai aizturētās personas nav garīgi nelīdzsvarotas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu