Strīķe: KNAB vadītāja amatam ir gan plusi, gan mīnusi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iespējai kandidēt uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatu ir gan plusi, gan mīnusi, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja KNAB vadītāja pienākumu izpildītāja Juta Strīķe. Viņa vēl nav pieņēmusi lēmumu kandidēt vai nekandidēt uz KNAB vadītāja amatu, jo tas ir sarežģīts jautājums un "nav laika par to domāt".

Strīķe solīja sniegt informāciju, līdzko izdarīs izvēli - viņa to plāno veikt līdz 19.septembrim, kad beidzas kandidātu pieteikšanās termiņš.

Sarunā ar žurnālistiem viņa piebilda, ka uz KNAB vadītāja amatu ir kandidējusi jau trīs reizes.

Tikšanās reizē ar prezidentu tika apspriesti vairāki likumdošanas jautājumi, kuri ir svarīgi biroja darbam. Saeimai ir nepieciešams noteikt kriminālatbildību par nelikumīgu partiju finansēšanu, atļaut veikt deputātu īpašumu kratīšanu bez nepieciešamības saņemt parlamenta atļauju, kā arī pieņemt likumu, kas regulē mantiskā stāvokļa deklarēšanu, skaidroja Strīķe.

Jautāta par Valsts sekretāru sanāksmē izskatīto normatīvo aktu projektu noteikt cilvēkiem nepieciešamību savus uzkrājumus ieskaitīt bankas kontā, viņa norādīja, ka pašreizējā situācijā iespēja vienkārši uzrādīt "abstraktus ciparus" ir nepilnība, ko var izmantot, lai jau iepriekš legalizētu negodīgi iegūtus līdzekļus. KNAB ieskatā šo naudu vajadzētu ieskaitīt bankas kontā.

KNAB vadītāja pienākumu izpildītāja arī noraidīja pārmetumus, ka birojs ar savām akcijām darbotos politiskās interesēs, jo KNAB izmeklētāju pieņemtos procesuālos lēmumus par represīvām darbībām apstiprina tiesa vai prokuratūra.

Kā ziņots, Saeimas Juridiskā komisija 16.augustā atbalstīja trešajam lasījumam grozījumus Krimināllikumā, kas paredz kriminālsoda ieviešanu par partiju finansēšanas noteikumu pārkāpšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu