ZRP rēķinās ar iespēju palikt opozīcijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zatlera Reformu partija (ZRP) rēķinās ar iespēju palikt opozīcijā, tomēr turpinās strādāt pie sarunām gan ar "Vienotību", gan Nacionālo apvienību, kurās katru dienu vērojams progress, sacīja ZRP valdes loceklis un pārstāvis koalīcijas sarunās Edmunds Sprūdžs.

Raksta beigās pievienots Kristovska viedoklis

Visi varianti apsvērti

"Visi varianti ir atvērti, arī ar opozīciju ir jārēķinās, tāpat kā jebkurai citai partijai," sacīja Sprūdžs, piebilstot, ka ir situācijas, kur tas vienīgais un labākais variants, īpaši, domājot ilgtermiņā.

Sprūdžs piektdien vakarā savā "Twitter" kontā ierakstījis:

"Skaidrs, ka koalīcija ar SC nav īsti reāla, jo "Saskaņai" (bez Rubikiem) ir tikai 28 balsis.(..)

Skaidrs arī, ka opozīcija jaunai partijai nav tas sliktākais variants. Labāk par pozīciju, kurā nav iespējams īstenot programmu."

Izteikumu neprecizē

Komentējot šo izteikumu, Sprūdžs tomēr neprecizēja, vai partija ies opozīcijā tajā gadījumā, ja "Vienotība" izlems neatbalstīt koalīciju ar "Saskaņas centru", vai arī ZRP varētu atteikties no sadarbības ar SC par labu Nacionālajai apvienībai.

"ZRP no iepriekšējiem lēmumiem neatsakās, mēs strādājam uz priekšu, ar Nacionālo apvienību pirmdien būs divas darba grupas, ar "Vienotību" gandrīz katru dienu runājam, un katru dienu ir progress," teica Sprūdžs.

Viņš uzsvēra, ka ir diezgan skaidrs, ka koalīciju ZRP un SC divatā nevar izveidot.

ZRP nerēķinās ar trīs SC ietilpstošās Sociālistiskās partijas deputātiem, tādēļ matemātiski abiem politiskajiem spēkiem vairākums nesanāk.

Prezidents situāciju neatrisinās

Runājot par Valsts prezidenta pirmdien nolikto termiņu koalīcijas aprisēm, Sprūdžs norādīja, ka ZRP negaida, ka prezidents atrisinās situāciju saistībā ar koalīcijas veidošanu, tomēr rēķināsies ar viņa redzējumu un piedāvājumiem.

"Vienotības" līdzpriekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, reaģējot uz Sprūdža izteikumiem, paziņojumā presei norādīja, ka "ZRP līderu atbildība ir spēt kopā ar saviem izvēlētajiem politiskajiem sabiedrotajiem pieteikt un virzīt valdības koalīciju". Viņaprāt, ja ZRP izvēlētos palikt opozīcijā, tā būtu vērtējama kā "kapitulācija politisko izaicinājumu un vēlētāju priekšā".

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien sagaida vismaz vienotu pozīciju no partijām par nākamās koalīcijas aprisēm, kā arī ir gatavs otrajai sarunu kārtai, ja tas būs nepieciešams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu