Oligarhu lieta šogad varētu nonākt prokuratūrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šogad plāno nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai tā dēvēto oligarhu lietu. Taču tā ir ļoti sarežģīta, jo jāsavāc liels daudzums informācijas, šorīt LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņš uzsvēra, ka šobrīd nav pamata apšaubīt KNAB apgalvojumus par to, ka pierādījumi būs, bet to prokuratūra vērtēs tad, kad lieta nonāks kriminālvajāšanai.

«Ja pierādījumu nebūs un nebūs izpildīts šis pierādīšanas standarts – savākts pietiekams daudzums pierādījumu, kas dos prokuroram pamatu uzrādīt apsūdzību, tad noteikti, ka uz pieņēmumiem šādas apsūdzības netiks izvirzītas,» skaidroja Kalnmeiers.

Kalnmeiers uzsvēra, ka darbs oligarhu lietā notiek un ir piesaistīti lieli biroja resursi tās izmeklēšanai. Pašreiz gan ir pāragri runāt, kad lieta varētu nonākt tiesā, jo tas būs atkarīgs no epizožu skaita lietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu