Zatlers: Lembergs spēlē Krievijas pusē (191)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs, noniecinot NATO spēkus Latvijā, spēlē Krievijas impērisko spēku pusē, intervijā Latvijas Radio piektdienas rītā programmā «Labrīt» sacīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Zatlers atzina, ka ikdienā mēs varam pasmaidīt, kad Lembergs un viņa radinieki stāsta, ka aizmirsuši banku kontus vai kodus, bet situācijā,

kad valsts amatpersona asi izsakās par Latvijas sabiedrotajiem, kuri ieradušies aizsargāt mūsu valsti, smaidīt vairs nevaram.

Viņš pauda, ka Lembergs ar saviem noniecinošajiem izteikumiem ir parādījis attieksmi ne tikai pret sabiedrotajiem, bet arī pret Latvijas drošību. «Tas ir attieksmes jautājums pret mūsu drošību, pret cilvēkiem, kas dodas mūs apsargāt (..) Vai cilvēki, kas dzīvo mūsu valstī, runā tāpat kā Krievijas propaganda?» retoriski jautāja Zatlers.

Tādus izteikumus kā Lembergs var atļauties cilvēki, runājot uz ielām, nevis pilsētas, kas uzņem NATO spēkus, mērs.

Vienlaikus Zatlers akcentēja - «lai cik ietekmīgs viņš gribētu būt», Lembergs nevar ietekmēt Latvijas nacionālo drošību.

Viņš uzsvēra, ka «tādi izteikumi ir tipiskā krievu propagandas stilā».

Zatlers norādīja, ka nekāda nopietna konflikta Ventspilī, kurā cieta kāds Nīderlandes karavīrs, neesot.

Jau ziņots, ka valdību veidojošās partijas šodien plkst. 9 ārkārtas koalīcijas sēdē diskutēs par drošības stāvokļa novērtējumu pašvaldībās, tostarp izvērtēs Ventspilī notikušos incidentus, kuros iesaistīti NATO karavīri.

Pagājušās nedēļas nogalē vismaz četri vietējie iedzīvotāji sakāvās ar diviem Nīderlandes jūrniekiem, no kuriem viens guva ļoti smagas galvas traumas. 21 gadus vecais jūrnieks aizvien ir reanimācijā. Savukārt Lembergs pauda, ka ārvalstu jūrnieki tikai piemēslo pilsētu un izraisa tajā nekārtības un par notikušo viņš sūdzēsies NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam.

Komentāri (191)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu