«Saskaņas» pārstāvis: Saeimai un sabiedrībai šobrīd nav jātēlo prokurori

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimai un sabiedrībai šobrīd nav jātēlo prokurori un izmeklētāji, partijas biedra Sergeja Potapkina («Saskaņa») sievas apcietināšanu saistībā ar aizdomām par izvairīšanos no nodokļu samaksas komentēja «Saskaņas» Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins.

«Parlamentā un sabiedrībā nav jāuzdodas par tiesnešiem, prokuroriem, izmeklētājiem, advokātiem un lietā iesaistītajām pusēm. Ir jāsagaida tiesībsargājošo institūciju lēmums. Kamēr cilvēks nav notiesāts, viņš nav vainīgs. Tas, manuprāt, ir juridiski korekts risinājums šinī situācijā. Turklāt runa neiet par pašu Sergeju,» sacīja Agešins.

Partijai neplānojot šo lietu vērtēt. «Paklausieties, mēs neveiksim izmeklēšanu, jo tas nav mūsu uzdevums. Tiesībsargājošajām iestādēm ir visas iespējas strādāt un informēt sabiedrību,» tā Agešins.

Viņš sarunā ar aģentūrai BNS norādīja, ka frakcija pieņēmusi izsvērtu lēmumu par atļauju veikt kratīšanu Potapkina dzīvesvietā.

«Sergejs izteicās, ka viņš to būtu ļāvis arī bez Saeimas piekrišanas,» pauda Agešins, piebilstot, ka partija ir nobalsojusi par kratīšanas atļaušanu, lai tiesībsargājošās iestādes varētu strādāt un noskaidrot visu patiesību.

Aģentūra BNS ziņoja, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija saistībā ar izvairīšanos no nodokļu samaksas aizturējusi septiņas personas, tostarp no «Saskaņas» ievēlētā Saeimas deputāta Potapkina sievu, restorānu tīkla «Gan bei» līdzīpašnieci Gaļinu Karmaču.

Potapkina sievai un vēl vienai personai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

VID norāda, ka katru mēnesi ēdināšanas uzņēmums ieguvis 700 - 800 tūkstošus eiro, no kuriem netika maksāti nodokļi.

Restorānu «Gan Bei» īpašniece ir kompānija «Lage Ko», kurai tostarp pieder arī restorāni «Thali», «Grill bārs», «Neo» un citi. «Lage Ko» vienādās daļās pieder Oļegam Arupam, Irēnai Līcei un Natālijai Pavlovai. Līdzīgs īpašnieku sastāvs kā «Lage Ko» ir arī kompānijai «Lage Ltd», kurai pieder restorāns «Galleria D'arte» - šajā kompānijā īpašnieki bez Arupa, Līces un Pavlovas, kuriem katram pieder pa 30% kapitāldaļu, ir arī Gaļina Karmača (5%) un Indijas pilsonis Dīps Rams Verma (Deep Ram Verma), liecina «Lursoft» informācija. Abām kompānijām ir viena juridiskā adrese.

Saeima ceturtdien vienbalsīgi atbalstīja lēmumu, kas paredz ļaut veikt kratīšanu deputāta Potapkina dzīvesvietā. Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers atzina, ka šāds solis saistīts ar kriminālprocesu par izvairīšanos no nodokļu apmaksas lielos apmēros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu