Aptauja: Vairāk nekā puse iedzīvotāju pārliecināti, ka Latvijai nevajadzētu uzņemt bēgļus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā puse jeb 55% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai nevajadzētu uzņemt bēgļus, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» veiktais pētījums.

Salīdzinoši biežāk šādi domā cittautieši.

Patlaban nolemts, ka nākamo divu gadu laikā Latvija varētu uzņemt 250 bēgļus - 12% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Latvijai vajadzētu uzņemt tieši šādu bēgļu skaitu. Salīdzinoši biežāk starp šādu atbildi sniegušajiem ir Rīgas iedzīvotāji, kā arī iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem. Vēl seši procenti iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai vajadzētu uzņemt vairāk bēgļu.

18% iedzīvotāju domā, ka valstij vajadzētu uzņemt mazāk bēgļu. Mazāk nekā 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā salīdzinoši biežāk atbalsta iedzīvotāji, kuri ģimenē pārsvarā sarunājas latviski.

Kā ziņots, valdība 6.jūlija ārkārtas sēdē vienojusies par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā, paredzot, ka divu gadu laikā mūsu valsts varētu uzņemt 250 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu