Latvijas Studentu apvienība neatbalsta RPIVA likvidāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Studentu apvienība ar absolūtu balsu vairākumu piektdien domes sēdē nolēma neatbalstīt Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto (IZM) Ministru kabineta rīkojuma projektu par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) likvidāciju un pievienošanu Latvijas Universitātei (LU). No 28 klāt esošiem LSA domes pārstāvjiem 21 balsoja pret RPIVA likvidēšanu.

Kā skaidroja LSA prezidente Maira Belova, LSA nav varējusi atbalstīt dokumentus tādā redakcijā, kādā tie esot iesniegti, jo tajos ir virkne nepilnību. LSA nav pieņemams arī process, kā notikusi RPIVA likvidācijas sagatavošana, proti, bez konsultācijām ar iesaistītajām pusēm. Studentiem ir «bažas un neskaidrības» par to, kā notiks RPIVA studiju programmu pielīdzināšana, kā tiks nodrošināta budžeta vietu saglabāšana RPIVA studentiem, vai notiks par pašu līdzekļiem studējošo rotācija uz budžeta vietām atbilstoši normatīvo aktu prasībām un citiem jautājumiem. LSA līdz nākamajai nedēļai sagatavos attiecīgu atzinumu, kas līdz ar citu institūciju atzinumiem tiks pievienots MK rīkojuma projektam.

RPIVA pārstāve LSA Lauma Dūmiņa izteica gandarījumu par LSA lēmumu, uzsverot, ka vairākums LSA domes pārstāvju pēc būtības neatbalstīja RPIVA likvidāciju. «Citu augstskolu pārstāvji cēlās kājās un sacīja, ka kategoriski neatbalsta mūsu akadēmijas likvidēšanu», teica L. Dūmiņa.

Jau ziņots, ka arī Augstākās izglītības padome (AIP) ceturtdien atlika lēmuma pieņemšanu par rīkojuma projektu RPIVA likvidācijai, lūdzot IZM to pilnveidot, kā arī izvērtēt alternatīvus augstākās pedagoģiskās izglītības konsolidācijas modeļus un RPIVA izteiktos pārmetumus. Galīgā AIP lemšana par pozīciju, kā arī atzinuma izstrāde notiks pēc minēto dokumentu pilnveidošanas. AIP priekšsēdētājs Jānis Vētra iepriekš Latvijas Televīzijā izteica personīgo viedokli, ka atbalsta tādu augstākās izglītības institūciju modeli, kurā pastāv specializētu augstskolu kopums, ieskaitot augstāko pedagoģisko augstskolu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu