Rīgā iestājušies veselībai kaitīgi smogam līdzīgi apstākļi (107)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Svētdienas pēcpusdienā virs Rīgas nostabilizējies nekustīga gaisa kupols, tādēļ šodien pilsētā vērojami smogam līdzīgi apstākļi, TVNET informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāvis Jānis Kleperis.

Pievienota 2.- 3. rindkopa

Smogam līdzīgu situāciju pilsētā rada bezvējš, vēsais laiks, apkures katlu un skursteņu dūmi, automašīnu izplūdes gāzes, veicinot slāpekļa oksīdu, ogļūdeņražu un smalko kvēpu daļiņu pastiprinātu uzkrāšanos pilsētas gaisā.

Kā TVNET skaidroja Kleperis, smogam līdzīgie apstākļi  ir kaitīgi cilvēka veselībai. Cilvēkiem var parādīties uztveres traucējumi, samazināties darba spējas, saasināties elpceļu iekaisumi. Viņš iesaka, ja tas ir iespējams, ārā uzturēties ne ilgāk par stundu. Elpot jācenšas caur degunu, muti piesedzot ar šalli vai lakatu. Tāpat viņš aicina autovadītājus izmantot sabiedrisko transportu, lai samazinātu kaitīgās izplūdes gāzes pilsētā.

Foto: TVNET

Vienlaikus viņš cer, ka šo apstākļu dēļ tomēr Rīgā letālu gadījumu nebūs. Kā uzsver speciālists, smogs izklīdīs tad, kad mainīsies laika apstākļi un parādīsies kaut neliels vējš.

Pagājušajā nedēļā gaisa kvalitāte Rīgas centrā saglabājusies laba, liecina departamenta gaisa monitoringa staciju mērījumi.

Brīvības ielā gaisa kvalitāte kopumā bijusi laba. Novērots vidēji liels gaisa piesārņojums ar slāpekļa dioksīdu, kurš nedēļas nogalē un sevišķi svētdien, pirmdien kļūst lielāks specifisko laika apstākļu un intensīvās transporta kustības dēļ.

K.Valdemāra ielā nedēļas gaisa kvalitāte bijusi vidēji laba. Liels gaisa piesārņojums novērots trešdien, ceturtdien un sestdien, kad pārsniegts robežlielums cilvēka veselības aizsardzībai - 50 mikrogrami kubikmetrā. Gadā atļauti 35 šādi pārsniegumi.

Piesārņojuma galvenais cēlonis K.Valdemāra ielā ir intensīvā transportlīdzekļu kustība un to izplūdes gāzes.

Komentāri (107)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu