Retu zirnekli nosauc Deivida Bovija vārdā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kādu nesen atklātu zirnekli zinātnieki nosaukuši britu rokzvaigznes Deivida Bovija vārdā, lai pievērstu cilvēku uzmanību vairāku zirnekļveidīgo sugu apdraudētībai, vēsta laikraksts «Daily Telegraph».

Zirnekli ar latīnisko nosaukumu «Heteropoda davidbowie» raksturo liels izmērs un dzeltenas krāsas apmatojums. Līdz šim tas atrasts vienīgi dažās vietās Malaizijā.

Kā norādījis vācu zinātnieks Pēters Jēgers, kas atklājis «Heteropoda davidbowie», zirnekļu nosaukšana slavenību vārdā palīdzējusi pievērst uzmanību daudzu sugu izmiršanai, kas notiek, cilvēkiem iznīcinot to dabisko vidi.

Tradicionāli vides aizsardzības organizācijas nelabprāt iekļauj zirnekļus apdraudēto dzīvnieku sarakstos, taču tādi aktīvisti kā Jēgers uzskata, ka tas nav pareizi - šādā veidā tiek noniecināta dabas ģenētiskā dažādība. «Mēs ļoti ātri zaudējam ģenētiskos resursus, kas evolucionējuši vairāk nekā 300 miljonu gadu garumā,» norādījis zinātnieks britu laikrakstam «The Observer».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu