«Sharp» jaunajos ekrānos 3D attēls skatāms bez brillēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Japāņu elektronikas ražotājs «Sharp» piektdien plašāku publiku iepazīstināja ar tā jaunāko izgudrojumu - šķidro kristālu skārienjūtīgu ekrānu, kurā skatāmi trīsdimensiju (3D) attēli, turklāt nav nepieciešamas speciālas brilles, lai jaunā kvalitātē pieredzētu attēlu telpisko dziļumu.

Kaut arī «Sharp» pārstāvji bija visai atturīgi par konkrētiem plāniem, izteikti minējumi, ka ar šādu ekrānu varētu būt aprīkota uzņēmuma «Nintendo» jaunā spēļu konsole, kurā būs 3D spēles. Jaunā konsole tirgū nonāks nākampavasar. «Sharp» un «Nintendo» saista komerciālas saites.

Trīsdimensiju attēlus iekārtas lietotājs var redzēt 30 centimetru attālumā no «Sharp» ekrāna, turklāt, lai baudītu šādu attēla kvalitāti, nav nepieciešamas īpašas brilles kā 3D kinofilmu seansos.

Jau kopš 2002.gada «Sharp» zinātnieki darbojas pie 3D ekrānu izstrādes, tomēr līdz šim tapušajos ekrānos bijusi nepietiekama izšķirtspēja un gaišums, atzina uzņēmuma šķidro kristālu ekrānu ražošanas nozares līdzstrādnieks Josisuke Hasegava. Tomēr uzņēmumā izdevies uzlabot attēla kvalitāti tādā mērā, lai jau septembrī Japānā sāktu jauno 3D ekrānu ražošanu.

«Klienti vairākos sektoros ir izrādījuši interesi,» atzina Hasegava, tiesa, atsakoties konkretizēt, kādi uzņēmumi ieinteresējušies par jauno izstrādājumu, vien norādot, ka interesentu vidū ir arī mobilo tālruņu ražotāji.

Uzņēmums plāno piedāvāt mobilos tālruņus, datorus un citus elektronikas izstrādājumus, kas būtu aprīkoti ar 3D ekrāniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu