«Twitter» laidīs klajā jaunu versiju, kas patērēs līdz pat 70% mazāk datu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Twitter» laidīs klajā ātrāku mobilā telefona versiju, kas būs paredzēts cilvēkiem, kuri nevēlas patērēt lielu daudzumu mobilos datus. Tādējādi uzņēmums centīsies sasniegt grūtāk sasniedzamās tirgus daļas. 

Kā vēsta «Reuters», jaunā versija būs «Twitter Lite», un tā būs paredzēta auditorijas daļai, kas atrodas ārpus ASV teritorijas. «Twitter Lite» darbosies caur interneta pārlūkprogrammu, un tai nebūs savas aplikācijas, taču funkcionalitātes ziņā tas neatpaliks no «īstā tvitera».

Šis produkts būs līdzīgs citiem servisiem, kā piemēram, 2015.gadā izlaistajam «Facebook Lite», kas patērē ļoti maz mobilos datus.

Sanfrancisko esošais uzņēmums ik mēnesi pulcē vidēji 319 miljonus aktīvu lietotāju, taču tas, salīdzinot ar «Facebook» ir neliels skaits, jo to izmanto 1,9 miljardi lietotāju.

«Mēs nejūtam, ka varam sasniegt atsevišķas valstis, taču šāda, vieglāka versija ļaus mums to izdarīt ātrāk, lētāk un sniegt lietotājiem labāku pieredzi, nekā jebkad agrāk,» teica «Twitter» viceprezidents Kīts Koulmans.

Kompānijā spriež, ka ar dažādām izmaiņām, mobilās vietnes versija varēs patērēt līdz pat 40% mazāk datu nekā līdz šim. Ņemot vērā dažādus datu ierobežošanas rīkus, datu lietojums varētu nokristies līdz pat 70%. Tā, piemēram, lietotāji neredzēs pilnus attēlus, vien to fragmentus.

Šāds pakalpojums varētu būt noderīgs tādās valstīs kā Filipīnās, Brazīlijā, Argentīnā un Meksikā, kur nereti mobilo datu pakalpojumi ir dārgi un daudziem nepieejami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu