«Google» piedāvā rīku, lai noteiktu datu izmantošanu pēc lietotāju nāves

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV interneta gigants «Google» piedāvā rīku, ļaujot lietotājiem izlemt, kas notiks ar to datiem pēc viņu nāves vai kad viņi kļūs neaktīvi internetā.

Tādējādi «Google» kļuvusi par pirmo lielo kompāniju, kas pievērsusies šī jūtīgā jautājuma risināšanai.

Uzņēmuma izstrādātais rīks aptvers e-pastus, sociālo tīklu «Google Plus» un citus kontus. Lietotāji var izvēlēties, vai pēc noteikta laika perioda datus izdzēst vai nodot tos konkrētam cilvēkam.

Interneta lietotāji visā pasaulē pauduši bažas par to, kas notiek ar viņu datiem pēc viņu nāves.

«Mēs ceram, ka šis jaunais rīks nodrošinās jums iespēju plānot jūsu digitālo dzīvi pēc nāves tā, lai tiktu aizsargāts jūsu privātums un drošība, kā arī padarītu dzīvi vieglāku jūsu mīļotājiem pēc jūsu aiziešanas,» norāda «Google».

Kompānija pavēstīja, ka lietotāji var izvēlēties izdzēst to datus pēc trīs, sešiem, deviņiem vai 12 mēnešiem, kad viņi vairs nav aktīvi tiešsaistē. Tāpat lietotāji var izvēlēties noteiktus datus no atsevišķiem vai visiem pakalpojumiem nosūtīt konkrētām personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu