Zviedrijā par failu apmaiņu notiesāts 60 gadus vecs vīrietis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kāds Upsalas iedzīvotājs ir notiesāts par mūzikas ierakstu nelegālu lejupielādēšanu internetā, vēsta interneta izdevums «The Local».

60 gadus vecajam vīrietim piespriests nosacīts cietumsods un 10 000 kronu (765,7 latu) liela sodanauda par 2880 dziesmu lejupielādēšanu, izmantojot failu apmaiņas programmu «Direct Connect», ziņo laikraksts «Aftonbladet».

Šobrīd Zviedrijas likumi ierobežo policijas iespējas pieprasīt interneta pakalpojumu sniedzējiem informāciju par datu plūsmu. Tas pieļaujams vien gadījumos, kad tiek izmeklēti nodarījumi, par kuriem draud cietumsods.

Šī lieta tādēļ rada interesantu precedentu, izskata prokurors Heinriks Rasmusons.

«Nosacīts sods atbilst cietumsodam. Tādēļ mēs tagad zinām, ka gadījumā, ja kāds veic failu apmaiņu tādā pašā apjomā kā 60 gadus vecais [apsūdzētais], mēs varam pieprasīt informāciju no [interneta pakalpojumu] sniedzējiem,» intervijā «Aftonbladet» norādīja prokurors.

Laikraksta piebilst, ka gadījumā, ja apsūdzētais nebūtu atzinies, viņš , iespējams, paliktu nesodīts, jo policijas rīcībā bija vien viņa lejupielādēto dziesmu saraksts.

«Ja viņš nebūtu atzinies, pierādījumi būtu apšaubāmi. Mēs neesam pārmeklējuši viņa māju, jo ir pagājuši divi gadi, kopš dziesmas tika lejupielādētas,» paskaidroja prokurors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu