Itālijas tiesa vaino «Google» par atbaidoša video parādīšanos tīmeklī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Milānas tiesa trešdien piesprieda sešus mēnešus nosacīta soda trim interneta uzņēmuma «Google» Itālijas struktūras vadošiem darbiniekiem, jo tīmekļa vietnē «Google Video» ilgstoši bijis apskatāms atbaidošs videomateriāls, kurā redzama invalīda pusaudža pazemošana.

Tiesa atzina, ka pārkāptas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību. Vienu apsūdzēto tiesa attaisnoja.

Videomateriālā bija redzams, kā četri skolnieki terorizē kādu ar Dauna sindromu slimu padsmitnieku. Vairāk nekā desmit citi skolnieki notiekošo vērojuši un nav iejaukušies. Materiāls bija redzams «Google» lapā 2006.gada beigās teju divus mēnešus.

Huligāni tika izslēgti no Turīnas skolas līdz mācību gada beigām, bet tur notikusī invalīda pazemošana un videomateriāla ievietošana internetā izraisīja valsts mēroga skandālu.

«"Google» pārsūdzēs šo šokējošo spriedumu,» sacīja uzņēmuma pārstāvis Bils Ehiksons, norādot, ka tiesas lēmums ir «uzbrukumus izteiksmes brīvības principam».

«Nevienam no šiem četriem cilvēkiem nebija nekāda sakara ar videomateriālu. Viņi nebija tie, kas to uzfilmēja un augšupielādēja, nedz tie, kas par to rakstīja atsauksmes,» nesaprašanā par spriedumu ir Ehiksons.

Par privātās dzīvēs neaizskaramības tiesību pārkāpumu notiesāti «Google Italy» pārstāvji, kas apkaunojošā videomateriāla parādīšanās laikā ieņēma atbildīgus amatus uzņēmumā - valdes priekšsēdētājs Deivids Drumons, valdes loceklis Džodžs De Los Rejess un atbildīgais par privātuma principu nodrošināšanu Peters Fleišers.

Arvinds Desikans, kurš bija atbildīgs par uzņēmuma video sekciju, tika attaisnots.

Uzņēmumam jāmaksā soda nauda un jāpublicē spriedums Itālijas presē, nosprieda tiesa.

«Ja mēs esam atbildīgi par katru [interneta lapas] aplūkošanu, katru fotogrāfiju, video, katru ievietoto tekstu, tad internets, kādu mēs to pazīstam, un tehniskās priekšrocības pārstās eksistēt,» sūrojas Ehiksons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu