Ķīnā ražos virszemes autobusus, kas spēs apbraukt sastrēgumus

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Ķīnas inženieri izgudrojuši pilsētas autobusu, kas varēs apbraukt sastrēgumus, vēstī «newsru.com».

Autobuss varēs vienlaikus pārvadāt vairāk kā tūkstoti pasažieru. Tas būs aprīkots ar elektrodzinējiem un saules baterijām, tāpēc to darbināt būs iespējams gan ar elektrību, gan saules enerģiju.

Ķīnas mediji ziņo, ka jaunizgudrotais autobuss pavisam tuvā nākotnē varētu parādīties Pekinas ielās.

Autobuss, kura nosaukums ir «SD Fast Bus», pārvietosies uz speciālām platformām, kas atradīsies virs parastajiem autoceļiem. Tā ātrums nevarēs pārsniegt 60 kilometriem (km)stundā.

Pateicoties aptuveni 5 metrus augstajai pakavveida platformai, autobuss pārvietosies virs parastajām automašīnām, tāpēc transporta sastrēgumi tam netraucēs.

Sekot situācijai uz ceļa vadītājam palīdzēs speciāli radari, kas brīdinās par iespējamo sadursmi ar citiem transporta līdzekļiem.

«Newsru.com» ziņo, ka autobuss spēs vienlaikus pārvadāt 1,2 tūkstošus pasažieru, tā ieviešanai būs nepieciešama pavisam jaunas ceļu infrastruktūras izbūve ar augstām pieturām.

Izgudrojuma autori uzsver, ka autobuss nepiesārņo vidi, atvieglo satiksmi uz ceļiem un ieekonomē līdz 860 tonnām degvielas gadā. Esot uzradušies jau pirmie autobusa pasūtītāji. Projekta realizācijai Pekinas varas iestādes nolēmušas izbūvēt 186 km jaunu ceļu. Būvdarbus paredzēts uzsākt jau gada beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu